El PS denuncia que el Govern deixa en mans privades la solució a la política d'habitatge

Reclama un pacte d'estat amb més intervenció pública i de les persones que realment necessiten tenir accés a un domicili de lloguer

Els consellers del PS, Susanna Vela i Pere López.
Els consellers del PS, Susanna Vela i Pere López. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que la política d'habitatge del Govern  incorre en una sèrie d'errors que la faran ineficaç i mancada d'utilitat real per a la ciutadania, ja que en un comunicat afirmen  que no es tracta d'una política en favor d'allò públic i de la majoria. "El Govern ens presenta l'Institut de l'Habitatge com la base de la seva política, una política de pedaços, sense planificació, que no resol l'arrel del problema". 

Segons la formació, "optar per la creació  d'un nou organisme manifesta el caràcter dilatori de l'acció del Govern, que externalitza les seves
competències quan ja va suprimir el departament d'Habitatge. Totes les funcions que s’atribueix l’Institut de l’Habitatge, són funcions que hauria de desenvolupar el ministeri encarregat de l’Habitatge".

El  PS creu que "aquest nou organisme actuaria com a centralitzador de la política d'habitatge, podent retenir i fins i tot impedir formulacions alternatives que puguin aparèixer fruit dels canvis polítics en el Govern o en els comuns. Així mateix, entenem que cal aprofitar els recursos i els actors existents, sense necessitat de crear nous ens que només fan que dilatar l'acció pública per garantir el dret a l'habitatge i, eventualment, augmentar despeses derivades del propi funcionament de l’Institut".

Així mateix, "la creació;un fons publicoprivat amb la forma d'un organisme d'Inversió Col·lectiva (OIC) - la vareta màgica en política d’habitatge del programa de la coalició, anunciada fa un any i mig- mantindria la iniciativa de la inversió en habitatge en mans privades, quan les polítiques d'habitatge han de ser una prioritat de la iniciativa i inversió públiques".

Per altra banda, afirmen que la  "Taula de l'Habitatge es troba en mans de la iniciativa privada, ja que propietaris, gestors immobiliaris i professionals del sector es troben sobrerepresentats. Per contra als arrendataris, especialment la joventut, no es troba representada. Hi ha una part important d’interessos, doncs, que segueixen quedant fora".

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending