Dues funcionàries representaran els assalariats al consell d’administració de la CASS

Jacqueline Caubet, impulsada per la plataforma sindical, i Montserrat Martínez, inspectora de turisme que havia treballat a la parapública, han estat escollides en unes eleccions amb paupèrrima participació, d’encara no el 3% en global

Jacqueline Caubet (esquerra) i Montserrat Martínez (dreta).
Jacqueline Caubet (esquerra) i Montserrat Martínez (dreta).

Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, dues funcionàries de maneres de fer i de veure la realitat de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) força diferent, seran les representants dels assalariats al consell d’administració. Han estat les més votades en unes eleccions amb paupèrrima participació, encara no el 3%. Els altres dos representants escollits a l’urna no tenien discussió: Francesc Zamora era el candidat únic dels empresaris i Jacint Risco l’única alternativa entre els jubilats i pensionistes.

La participació ha estat molt baixa. Han votat només 2.217 persones de les 76.007 que en global hi tenien dret. La presidenta del consell d’administració, Montserrat Capdevila, s’ha mostrat aquest anit, en fer-se públics els resultats de l’escrutini, “decebuda”, més encara després dels esforços que s’han dut a terme. El fet que en dos dels col·legis només hi hagués un sol candidat no ha facilitat la concurrència. Però, de fet, és un fet normal en les eleccions de la CASS. Fa quatre anys, però, van ser 3.532 les persones que van emetre el seu vot.

La participació ha estat molt baixa. Han votat només 2.217 persones de les 76.007 que en global hi tenien dret: Caubet ha obtingut 245 vots i Martínez 225; Risco ha rebut 347 vots i Zamora, 301

Caubet, Jacqueline, responsable dels programes de justícia juvenil al ministeri d’Interior, estava impulsada per la plataforma sindical, ha obtingut 245 vots i ha estat la candidata més votada del col·legi dels assalariats, en què han emès el seu vot 1.448 electors, un 3,48% del total. Martínez és inspectora de turisme després d’haver estat empleada de la pròpia CASS sense deixar-hi gaire bon record. Ha rebut el suport de 225 electors. Darrere seu hi han quedat Juli Fernàndez, que ja havia estat membre del consell d’administració (177 vots), i l’altra candidata de la plataforma sindical, la docent Carla Guinot (161).

Al col·legi dels pensionistes i dels empresaris no hi havia tria possible. Jacint Risco i Francesc Zamora continuaran al consell d’administració. El primer amb 347 vots (amb 37 blancs i 10 nuls) i el segon amb 301 suports (i 69 blancs i 5 nuls). La caiguda de participació en els dos col·legis ha estat molt accentuada. En cap cas no s’ha arribat ni a la meitat dels vots de fa quatre anys. Entre els empresaris la participació ha caigut un 56,75% i entre els pensionistes, un 64,25%.

AGRAÏMENTS I DECEPCIÓ

Capdevila, una vegada fet el recompte, ha fet una petita valoració d’una jornada de molta intensitat malgrat la baixa participació. Ha afirmat que s’estudiarà la possibilitat del vot electrònic, o per correu electrònic. I si s’apunten altres fórmules, també seran avaluades. La presidenta de la CASS, però, ha remarcat que s’han fet molts esforços per promoure les eleccions i que s’ha complert la llei fil per randa.

IMG 20220622 233723
Montserrat Capdevila donant compte dels resultats.

A partir d’aquí, ha agraït la participació als 2.217 electors que han acudit a votar però també ha reconegut que el volum de votants “és una decepció”. Val, ha vingut a dir Capdevila, que en els col·legis dels pensionistes i dels empresaris solament hi havia una candidatura per a cadascun. Però, ha remarcat la presidenta del consell d’administració de la parapública, eren deu els candidats, els aspirants, que hi havia entre els assalariats.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending