Tancat l’acord al Consell General per reduir els sous dels parlamentaris

Després d’un estira-i-arronsa, al final els representants legislatius es reduiran un 10% la retribució global en el cas majoritari; un 15% els presidents de grup i un 20% la síndica general

Una vista de l'hemicicle parlamentari.
Una vista de l'hemicicle parlamentari. ARXIU

A la tercera ha estat la bona. Després de tres reunions, els responsables dels cinc grups parlamentaris amb representació a la cambra han tancat un acord sobre la reducció salarial com a gest de solidaritat en relació amb la crisi econòmica derivada del coronavirus. Finalment, la síndica general es rebaixarà el sou un 20%; els presidents de grup, un 15%; i la resta de consellers generals, que en principi han de ser 22, es retallaran la retribució un 10%.

Aquest dilluns s’ha celebrat la tercera reunió per tractar la qüestió. La primera va ser sols d’exposició i tempteig, poca cosa més; la segona va estar marcada pel fet que hagués transcendit la distribució dinerària de l’assignació parlamentària i els complements acordats pel grup liberal i, també, per discrepàncies especialment plantejades pel grup socialdemòcrata, que volia que els salaris més baixos fossin gravats solament amb una rebaixa del 5%.

Una de les darreres sessions del Consell General.

Relacionat

El Consell General tancarà la setmana vinent la reducció salarial

Finalment, aquest dilluns s’ha tancat l’acord amb l’escalat del 20, el 15 i el 10% esmentats i la reducció salarial ja s’aplicarà a les remuneracions corresponents a aquest mes de juny. La reducció s’aplica a la retribució global i, en principi, la naturalesa de la mateixa hauria de tenir vigència fins al desembre. En el cas del Govern i els organismes dependents ja es va aclarir fa dies la situació i ara són els comuns els qui han de definir si opten per aplicar retallades i en quins percentatges.

Comentaris

Trending