El Consell General tancarà la setmana vinent la reducció salarial

La retallada s'ha de consensuar amb totes les forces representades i el pròxim dimecres es pot anunciar en la junta de presidents

Comentaris

Una de les darreres sessions del Consell General.
Una de les darreres sessions del Consell General. Altaveu

La Sindicatura i els presidents dels grups parlamentaris han decidit aquest dijous continuar el treball per tancar un acord compartit i consensuat, el  pròxim dilluns  les mesures de reducció salarial de la despesa dels càrrecs electes del Consell General. El dimecres es convocarà una junta de presidents per validar de manera formal els acords presos.

Els grups parlamentaris que conformen la coalició de Govern -Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos-, van anunciar una reducció del sou dels seus consellers i conselleres generals un 15%. La retallada s’ha de consensuar amb totes les forces polítiques representades al Consell General, ja que és aquesta institució la que paga el salari a tots els consellers i conselleres generals.  El grup socialdemòcrata i Terceravia consideren que s'ha de garantir una gradació i que la retallada afecti més les remuneracions més altes i no tant les més baixes.

El projecte de llei que s’està tramitant i que fixa la rebaixa per als càrrecs polítics dependents de l’administració general o els organismes i agències que a ella va lligada estableix una forquilla d’entre el 10 i el 20%. El Govern ja ha establert la fórmula per aplicar les rebaixes en un gest que pretén ser solidari en el combat de la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus. Les postures es van acostar i l'acord sembla imminent.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending