El PS reclama a Govern que es millori l’accés dels bars als ajuts econòmics per la crisi

Consellers generals socialdemòcrates han compartit amb els dos portaveus de la Unió de Bars les principals demandes i neguits del sector

Una imatge de la trobada virtual.
Una imatge de la trobada virtual. PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el conseller general Roger Padreny, s'han reunit aquesta tarda amb els representants de la Unió de Bars, Francesc Medina i Heiko Kirchner, per conèixer quines són les principals demandes del sector, així com els principals neguits de l’associació. Els dos representants consideren que el Govern hauria de millorar, amb urgència, l’accés dels bars als ajuts econòmics i, també, les reduccions de les tarifes de subministraments bàsics.

Els parlamentaris han copsat que les demandes del sector són les mateixes que l'associació ha fet arribar repetidament al Govern, des de la seva constitució, fa més dos mesos. Una de les principals demandes es basa a millorar les ajudes que s’ofereixen en matèria de subministraments bàsics. En aquest sentit, des del grup parlamentari socialdemòcrata s'ha demanat de forma repetida que aquestes ajudes es garanteixin per llei pel conjunt d’empreses que hagin reduït de forma significativa la seva activitat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

No obstant això, l'última llei òmnibus estableix que serà el Govern, per la via reglamentària, qui determinarà les condicions en què les empreses i les persones que realitzen una activitat per compte propi poden beneficiar-se d'una reducció de les tarifes de subministraments bàsics de l’electricitat, telèfon i internet. És per aquest motiu que, des del PS, es torna a demanar al Govern que respongui a les necessitats dels sectors més afectats per la pandèmia del SARS-CoV-2, així com millori el tràmit i accés a les ajudes. En aquest punt, la Unió de Bars reclama, altre cop, la necessitat de la creació d'un interlocutor únic econòmic amb l'administració.

Etiquetes

Comentaris

Trending