El PS reclama a Govern que adapti els ajuts a l’esquí a les necessitats reals del sector

El conseller general Roger Padeny demana la documentació dels perfils, de forma anònima, que s’han beneficiat dels ajuts, així com els perfils a qui se’ls hi ha denegat l’ajut i els motius d’aquesta denegació

Roger Padreny durant una intervenció en seu parlamentària.
Roger Padreny durant una intervenció en seu parlamentària. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Roger Padreny ha entrat a tràmit parlamentari aquest matí una demanda d'informació i dues preguntes escrites amb l'objectiu de conèixer si Govern preveu ampliar l'objecte i els subjectes dels ajuts previstos en les modificacions del reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris per adaptar-lo a la situació d’emergència sanitària ocasionada pel SARS-CoV-2. L’objectiu dels socialdemòcrates és que els ajuts puguin ser més accessibles per als diferents actors vinculats al món de l’esquí.

Segons explica el conseller socialdemòcrata, “diversos professionals ens han fet arribar la seva impossibilitat de demanar l’ajut previst al decret en qüestió”. Per això “demanem, de forma anònima, quins perfils han rebut l'ajut i a quins perfils se'ls hi ha denegat, i també preguntem a Govern si pretén ampliar tant l'objecte, com els subjectes beneficiaris de l’ajut previst al decret”. Padreny ha recordat que “l'esquí és l'esport nacional d'Andorra, així com un dels principals fonaments de la nostra economia i del nostre turisme, per això s'han de posar tots els recursos necessaris per respondre a les necessitats i a la realitat d'un sector clau al nostre país”.

El conseller socialdemòcrata alerta que aquesta situació està afectant multitud d'actors vinculats al sector de la neu no previstos al Decret de Govern: "Des de monitors d'esquí a altres professionals, com per exemple, els pisters; persones que han participat en multitud de temporades d'esquí i que estan demanant una resposta per part de les institucions, en una situació crítica com és la que ha provocat la crisi econòmica derivada de la pandèmia sanitària”. En aquest sentit, el conseller general ha afegit que “també demanem quan es preveu fer aquesta ampliació, ja que la situació i la realitat actual no permeten esperar més temps”.

Comentaris (1)

Trending