El PS exigeix transparència sobre els crèdits tous concedits arran de la crisi per la Covid

La consellera general Susanna Vela ha sol·licitat 39 expedients de beneficiaris dels ajuts econòmics que el Govern ha atorgat durant la pandèmia

La demanda d'informació l'ha fet la consellera Susanna Vela.
La demanda d'informació l'ha fet la consellera Susanna Vela. PS

Més transparència sobre els diners que avala l’Estat i que van a mans privades. Això és el que reclama el Partit Socialdemòcrata (PS). Per aquest motiu, la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, ha entrat una demanda d’informació en relació a 39 expedients de beneficiaris dels ajuts econòmics en forma de crèdits tous avalats pel Govern que s’ha atorgat durant la pandèmia.

Els socialdemòcrates han seleccionat aquells avals que són més rellevants per l’import concedit, així com els que han rebut les quanties més petites, i que tots els sectors econòmics hi estiguessin representats, com són el comerç al detall, estudis de professions liberals, etcètera, en excepció del sector hoteler.

Vela ha entrat la demanda d’informació arran de la poca transparència del Govern en aquesta qüestió, ja que en cap moment s’ha detallat, ni tan sols al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), qui eren els beneficiaris de cada un dels crèdits tous concedits ni s’han detallat els imports atorgats.

Les ajudes econòmiques tot sovint aixequen controvèrsia.

Relacionat

Empresaris exploren vies per obligar Govern a fer pública la llista de beneficiaris de crèdits tous

Hi ha la sospita que alguns dels crèdits haurien pogut beneficiar empresaris de l’entorn de membres de l’executiu. O que no responen a necessitats reals de les empreses o, fins i tot, que no complirien les exigències que sí que s’han demanat a d’altres sol·licitants als quals se’ls han denegat els ajuts. En tot cas, hi ha molts empresaris que també reclamen aquesta mateixa transparència.

Comentaris (2)

Trending