La llei d’actius digitals o com guanyar temps per deixar-la a la mínima expressió

El sector bancari colla el poder polític perquè la regulació de les empreses de blockchain, que els podria suposar una dura competència, sigui de mínims i no generi cap interès al país

La llei d'actius digitals fa temps que està sobre la taula parlamentària.
La llei d'actius digitals fa temps que està sobre la taula parlamentària. ARXIU

El sector financer, i especialment el bancari, han mogut les seves fitxes per tal que la regulació que es pretenia dels actius digitals quedi en una qüestió de mínims i, a la pràctica, no generi un interès real. La banca no vol el que podria ser un ferm competidor. I això ho saben els principals grups parlamentaris, que després d’impulsar una proposició de llei, han mirat de mantenir-la al calaix tant temps com han pogut per no molestar ningú. I, de fet, en funció de com avanci la tramitació parlamentària, potser al calaix s’acabarà quedant.

Ja no és el sector digital, el de les empreses blockchain, a les quals la regulació anava destinada, el que considera que les pròrrogues que s’han anat fent als terminis de presentació d’esmenes faran que la llei inicialment entrada quedi desfasada. És que hi ha el ferm convenciment que pel poder del sector financer, i especialment el bancari com s’ha dit, els principals partits que donen suport al Govern han vist poderoses raons per aparcar la qüestió. Només Ciutadans Compromesos (CC), d’entre les tres forces que constitueixen la coalició governamental, té un interès real per tirar endavant la proposició.

Paradeta d'una empresa de Blockchain al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Relacionat

La llei d'actius digitals suma la tretzena pròrroga per esmenes, i el sector tem que quedi desfasada

Pel motiu que sigui, Carles Naudi i companyia sempre han vist en els actius digitals una oportunitat que, suposadament, els seus companys de viatge en el tripartit també veien. Fins que un poder superior, auguren les fonts, “els ha parat els peus”. Per tant, asseguren les fonts, no hi ha dubte que fins i tot en el cas que la proposició de llei, que ja ha estat afectada per tretze pròrrogues, una xifra que supera qualsevol volum normal, acabi avançant, ho farà de forma molt esbiaixada. Sense una voluntat real d’esdevenir una palanca d’impuls.

Més aviat, un text per justificar algunes promeses electorals i poc més. Però que de forma pragmàtica no tindrà cap mena d’atractiu. En certa forma, els parlamentaris demòcrates i liberals, haurien reconegut de portes en dins que hi ha massa traves des d’un sector tant potent com el bancari com per poder tirar endavant amb cara i ulls. Tot plegat s’amaga rere l’eufemisme que és un sector tan complex que qualsevol regulació demana temps, paciència i ser molt primmirat. Tant, que per poc que es pugui, acabarà arribant la dissolució parlamentària abans que realment es pugui donar llum verd definitiu al text legislatiu.

Comentaris (7)

Trending