La llei d'actius digitals suma la tretzena pròrroga per esmenes, i el sector tem que quedi desfasada

Andorra és un país que està preparat a nivell tecnològic per atraure empreses de blockchain i els emprenedors reclamen amb urgència un marc legal

Comentaris

Paradeta d'una empresa de Blockchain al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Paradeta d'una empresa de Blockchain al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. B.N.

La Sindicatura ha acordat aquest divendres, a demanda del president del grup liberal, Ferran Costa, prorrogar el termini per a la presentació d’esmenes a la Proposició de llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain. El nou termini finalitza el pròxim dia 26. És la tretzena pròrroga i el sector tem que el text pugui quedar desfasat.

La celebració a Sant Julià de Lòria del Block World Tour va tenir l'objectiu de convertir Andorra en un referent de l'economia digital però això topa amb l'absència d'una llei reguladora. El text està entrar a tràmit al Consell General tot i que les pròrrogues i el seu debat en comissió podrien fer que alguns articles quedin desfasats. Això és el que pensen alguns dels congressistes andorrans que participen en les sessions del Block World Tour d'aquests divendres i dissabte..

Hi ha la certesa que Andorra és un país que està preparat a nivell tecnològic per atraure empreses de blockchain però cal un  marc legal. Pels passadissos i el vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià es comentava que, amb la llei,  Andorra seria un dels pocs països d'Europa on el blockchain estaria legalitzat. Mentrestant tot el que es faci és al·legal o això és el que pensen els especialistes. "Pots tenir una plataforma però sense un marc legal", diu un emprenedor. Tothom coincideix en afirmar que una llei com aquesta és molt complexa.

De fet, només hi ha un país a Europa que en té, i és Liechtenstein però també són conscients que és un sector que evoluciona molt rapidament, i la llei a còpia de pròrrogues pot quedar fora de joc.

Comentaris (3)

Trending