Govern i majoria parlamentària rebutgen dedicar els diners del multifuncional a habitatge

El PS reclamava deixar sense efecte les partides que el pressupost anar dedicant al futur recinte per a concerts i esdeveniments i així poder destinar 34 milions en quatre anys a pisos a lloguers accessibles

Carñes Sánchez en la defensa de la reserva d'esmena.
Carñes Sánchez en la defensa de la reserva d'esmena. PS

Tant el Govern com la majoria parlamentària que li fa costat consideren, en paraules del titular de Finances, César Marquina, que el recinte multifuncional és compatible amb continuar treballant per pal·liar el problema de la manca d’habitatge a preu assequible. D’aquesta manera, Demòcrates, Acció i Ciutadans Compromesos (CC) han rebutjat destinar els diners que es preveuen per al futur recinte per a esdeveniments a pisos de lloguer racional. Com ha explicat el conseller socialdemòcrata Carles Sánchez es podrien dedicar més de 34 milions des d’ara fins al 2026 a habitatge.

Sánchez, en nom del PS, que és la formació que mantenia les reserves d’esmena al pressupost amb la voluntat de canviar els diners previstos per al multifuncional per a pisos, ha recordat que en matèria d’habitatge “sí que compta la quantitat. Més recursos és igual a més qualitat. I més qualitat és dret a l’habitatge”, ha exposat el parlamentari socialdemòcrata, que ha lamentat “el temps perdut” pel Govern arran d’unes mesures poc eficients a l’entendre del PS que converteixen en “un balanç magre” les polítiques governamentals.

Evidentment, tant Marquina com el portaveu de la majoria per a l’ocasió, el demòcrata David Montané, han refusat la invitació socialdemòcrata malgrat reconèixer, especialment el ministre, que hi ha un problema amb l’accés a l’habitatge i que “no es resol ni es resoldrà a curt termini”. Amb tot, Montané ha destacat que si al 2019 es van destinar poc més de dos milions d’euros a habitatge, al 2023 són 17 els milions pressupostats a partir de “diferents conceptes”.

Els socialdemòcrates, que consideren que es poden celebrar esdeveniments sense multifuncional, han lamentat la lentitud dels treballs governamentals per donar el país d’un parc immobiliari de lloguer a preu accessible, han arrencat el suport de la consellera no adscrita Carne Montaner, que ha lamentat el “laxisme” del Govern en matèria d’habitatge. Terceravia s’ha abstingut en la petició del PS de canviar allò que es preveu destinar al multifuncional per dedicar-ho a habitatge.

Comentaris (4)

Trending