Gili sobre el fons solidari de Govern: “parlant la gent s’entén”

El cap de l’executiu i el ministre de Finances es reuneixen amb la cònsol d’Escaldes, que deixa clar que el comú que encapçala “no ha tancat mai la porta a res”

Rosa Gili i Xavier Espot parlant amb una voluntària a l''stop lab' del Prat Gran d'Escaldes.
Rosa Gili i Xavier Espot parlant amb una voluntària a l''stop lab' del Prat Gran d'Escaldes. Toni Solanelles

El comú d’Escaldes “no ha tancat mai la porta a res sempre i quan hi hagi un debat, una relació de tu a tu, unes decisions compartides, unes inversions que es puguin entendre i que es puguin explicar”. Aquesta és la posició que defensa la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, després de reunir-se amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, per tractar la qüestió del fons solidari per combatre els efectes de la crisi del coronavirus. “Parlant la gent gent s’entén”, manté Gili.

Espot i Jover han mantingut a l’edifici administratiu de Prat de la Creu sengles trobades bilaterals amb els cònsols escaldencs -Rosa Gili i Joaquim Dolsa- i amb els de Sant Julià de Lòria -Josep Majoral i Mireia Codina. Els dos mandataris governamentals volien copsar de primera mà la posició dels dirigents comunals que menys de cara s’han posat, suposadament, alhora de contribuir al fons governamental. Majoral ja va dir al seu dia que farien una aportació. Però que no podia dir ni quan ni de quant, perquè les arques comunals lauredianes estan sota mínims. I el mandatari lauredià no s'ha mogut ni un mil·límetre d'aquesta posició.

Gili ha estat més receptiva aquest dijous sense aclarir res del tot. La mandatària socialdemòcrata ha admès que la reunió “ha anat bé” i que les trobades bilaterals, cara a cara, serveixen sovint molt més que fer soroll per darrere. La cònsol escaldenca ha explicat que la trobada ha estat “la més adequada” però també ha deixat la incògnita en l’aire: “Ja veurem què passa”. En aquest sentit ha reconegut que tant Govern com comú han de fer els seus equilibris i ja es veurà com s’acaba tot plegat.

No obstant això, Gili ha reiterat que “mai no ens hem tancat a res sempre i quan les coses es facin ben fetes”. La cònsol ha deixat clar que “sempre he tingut aquest argumentari i durant aquest període de Covid i inici de mandat hi havien alguns automatismes, suposo que d’abans, que a mi no em semblaven els més adequats”. Encara que no ho ha aclarit, Gili de ben segur que es referia a maneres de fer entre institucions que no la convencen. “Jo sempre he reiterat que parlant la gent s’entén i amb mi i amb el meu equip i amb el comú d’Escaldes s’hi pot parlar, evidentment, fent les coses ben fetes.”

Comentaris (3)

Trending