Pol Espargaró o el pilot de domicili desconegut i deute (que li reclama un arquitecte) per conèixer

Comentaris

Pol Espargaró o el pilot de domicili desconegut i deute (que li reclama un arquitecte) per conèixer
Pol Espargaró o el pilot de domicili desconegut i deute (que li reclama un arquitecte) per conèixer

El pilot de Moto GP resident al Principat d’Andorra Pol Espargaró haurà de comparèixer el 2 de maig a la Batllia. Ell o el seu representant legal. N’hi ha prou amb un procurador. La Batllia, segons un edicte firmat pel batlle Jaume Tor i publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat (BOPA), li ha de comunicar una demanda interposada per l’arquitecte Josep Adserà. I com que formalment l’organisme jurisdiccional no sap on viu Espargaró, no hi ha manera que li pugui fer arribar les pretensions d’Adserà i, per això, ha hagut de recórrer a la publicació oficial. Segons l’edicte, el pilot de motos no té domicili conegut. O en altres paraules que recull el BOPA: és d’ignorat parador. El que formalment ignora, en aquest cas, Espargaró, és el deute que li reclama l’arquitecte.

Que de deutes es deu tractar la causa civil que tramita el batlle Tor. Segons fonts consultades, el rerefons de les discrepàncies que haurien portat Adserà a demandar el pilot de motos seria un esbós. Un preavantprojecte o com es digui del xalet que Pol Espargaró s’està construint a Escàs. Actualment, el pilot viu a l’Aldosa, també a la Massana. I el seu germà Àlex, a Escàs. Tots dos fan vida, quan són al Principat -es passen molts dies per raó de la competició esportiva però formalment tenen la seva residència oficial establerta a Andorra-, en immobles de lloguer. Pol Espargaró, però, hauria pretès fer un pas més i ja fa temps, uns quants mesos, més d’un any, que va adquirir un terreny a Escàs.

La negociació per a l’adquisició on es vol alçar el xalet no va ser fàcil. Finalment, els titulars del solar, d’origen francès, haurien accedit a desprendre’s de la peça de terreny pretesa pel pilot de Moto GP sempre que quedés clar que la construcció de l’habitatge d’Espargaró no comportaria la construcció de murs que dificultessin, que suposessin traves, a l’immoble que tenen en la mateixa zona els propietaris del terreny pretès. Per formalitzar el contracte de compra-venda del solar, segons les fonts consultades, el pilot havia d’aportar diguem-ne que un croquis del que seria el seu futur xalet. 

Aquest croquis, esbós, preprojecte o el que sigui que es vulgui dir no hauria quedat clar qui el pagava. L’un, el pilot, hauria entès que a ell no li suposaria cap cost. Potser aquest cost zero anava lligat a altres compromisos -per exemple, fer-se càrrec amb posterioritat de la redacció integral del projecte definitiu- que no s’han acabat satisfent, però aquest extrem no ha pogut ser confirmat. En qualsevol cas, el pilot i l’arquitecte mantenen diferències. Un deute o presumpte deute, un esbós o un croquis, els separa. La Batllia decidirà.

Comentaris

Trending