Plega la vicepresidenta liberal en desacord amb la política de pactes del partit

Maria Bringué va enviar la setmana passada una carta al secretari general renunciant al càrrec i a la militància degut a “la ruptura dels principis que sempre han regit” la formació

Maria Bringué en un acte popular al costat de l'actual consellera general Sílvia Ferrer.
Maria Bringué en un acte popular al costat de l'actual consellera general Sílvia Ferrer.
Liberals d’Andorra s’ha quedat sense la seva històrica vicepresidenta Maria Bringué. Militant de la formació des que aquesta es va crear com a Partit Liberal d’Andorra, qui va integrar la llista nacional a les eleccions de l’abril ha decidit renunciar al càrrec i a la militància com a protesta per la política de pactes i de nomenaments dels darrers mesos, s’entén que tant en relació amb els comicis generals com els propers comunals del desembre.

Bringué va remetre la setmana passada al secretari general del partit, Gerard Estrella, una breu missiva en què mostrava la seva disconformitat amb les aliances i designacions realitzades els darrers mesos, “tant el període preelectoral com postelectoral, amb formacions d’ideologies i projectes contraposats”. En la carta, que ja hauria transcendit entre diversos òrgans del partit, es deixa clar que els pactes realitzats no han anat ni precedits ni seguits d’unes “explicacions convincents”, amb la qual cosa s’han trencat “els principis que sempre han regit el Partit Liberal”.

Maria Bringué militava a Liberals des de la seva creació ja com a PLA; va formar part de la candidatura nacional que va concórrer als comicis de l'abril i era vicepresidenta des del juny

Nascuda a la Vall de Boí i auxiliar d’infermeria al Principat, primer i, després, gestora immobiliària durant quatre dècades, Bringué es va afiliar als liberals des dels seus inicis en compartir no només la ideologia sinó també una manera de fer que entenia honesta i democràtica i que anteposava l’interès general al particular. Aquests serien alguns dels principis que amb les decisions hagudes des de les eleccions generals cap aquí s’han trencat. 

Maria Bringué era la vicepresidenta des del juny, un càrrec que va acceptar gairebé a contracor atès que ja va ser una de les persones més crítiques amb el pacte per donar suport a Demòcrates. Les aliances fetes per a les comunals del 15 de desembre haurien acabat de rematar tot plegat, amb unes decisions “malenteses per moltes dels nostres votants i per la ciutadania en general”. Així les coses, la vicepresidenta liberal ha pres “la difícil i meditada decisió de renunciar a la vicepresidència del partit i d’abandonar-lo, de forma definitiva, com a militant”

Això sí, la qui segurament és una de les polítiques més veteranes del país -nascuda el 1936-, sinó la que més, agraeix el suport i l’amistat que sempre ha detectat en el sí del partit per part de la immensa majoria d’integrants de la formació. Maria Bringué formava part del comitè parroquial d'Andorra la Vella, un dels més crítics amb la política de pactes promoguda per la direcció de la formació presidida per Jordi Gallardo.

Comentaris (12)

Trending