Plans de millora específics arran del Pisa for Schools

Cada centre implementarà mesures en funció del seu resultat en l’estudi però no suposaran un increment de pressupost sinó una “redistribució de recursos”

Vilarrubla, donant sang en la campanya de l'escola andorrana i Creu Roja.
Vilarrubla, donant sang en la campanya de l'escola andorrana i Creu Roja.

Les escoles del sistema andorrà avaluades per l’informe Pisa fos Schools implementaran plans específics per abordar i solucionar les deficiències detectades per l’estudi. Així ho ha explicat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, que ha apuntat que les diferents actuacions no han de suposar cap increment del pressupost sinó que, al seu entendre, es podran tirar endavant amb una “distribució de recursos”. Des del Govern es valora positivament el fet de disposar, ara, d’aquestes dades recollides des de fora del sistema i que han de permetre millorar els punts més criticats.

Vilarrubla ha recordat que Pisa fos Schools, a diferència de l’informe més conegut, el que fa és “una valoració de les escoles amb la finalitat de millorar”. Es tracta, ha remarcat, d’una avaluació externa que “estem satisfets de tenir”, ja que “és bo que algú de fora ens digui en què fallem”.

I això, en què es falla, ja es té. Cada centre té la seva avaluació i cadascú d’ells farà un “pla de millora” específic per millorar els punts on s’han detectat deficiències. Vilarrubla ha explicat  que un retret més o menys comú en totes les escoles ha estat el que es refereix a l’expressió i la comunicació i, per això, hi ha voluntat d’agafar “un assessor en llengua” per “veure com podem treballar més el plurilingüisme del sistema”.

Amb l’avaluació de Pisa fos Schools, ha indicat la ministra, ara “es podran prioritzar accions en allò que ha sortit com a més millorable”. I això, amb el pla de millora específic, a cadascú dels centres. Vilarrubla ha indicat que implementar aquestes accions no ha de suposar cap sobrecost a nivell pressupostari. Al seu entendre, es podran assumir perfectament amb una “redistribució dels recursos”.



Prudència amb les noves branques d’FP

El ministeri d’Educació té un altre dels seus eixos d’actuació en la preparació de nous estudis de formació professional. Ara bé, es vol ser prudent i fer-ho amb bona lletra. És a dir, garantint que els nous cursos siguin realment atractius i adequats per a les necessitats del mercat laboral del país. Per això, Vilarrubla ha avançat que la previsió més optimista situen les primeres novetats pel curs 2021-22, ja que, abans, “volem reunir-nos amb molts sectors”. Després, ha recordat, tocarà “fer el pla d’estudi i aprovar-lo”, fet que “no és ràpid”. Les branques noves, doncs, trigaran encara, com a mínim, un curs, a poder-se implementar.

-

Relacionat

Les juntes d’escola podran tenir accés als resultats del PISA for Schools
-

Relacionat

Professionals de l’educació i pares d’alumnes demanen poder tenir accés a l’informe PISA

Comentaris

Trending