Les juntes d’escola podran tenir accés als resultats del PISA for Schools

El ministeri ha traslladat a l’AMPA de l’escola andorrana que els pares de cada centre podran demanar al respectiu directors els informes particulars del col•legi sense que hi hagi cap comunicació de les dades globals

-
-

Els resultats globals de l’informe PISA for schools no es faran públics, però els pares sí que hi podran tenir accés a les dades del cada centre. Així s’ha traslladat des del ministeri d’Educació a l’AMPA de l’Escola Andorrana. En concret, cada junta d’escola les haurà de sol·licitar al director del col·legi. La solució és satisfactòria, a l’entendre dels responsables de l’entitat, que valoren de forma molt positiva el fet que l’estudi compleix una vella reivindicació: tenir una avaluació externa del sistema andorrà.

Així ho ha explicat a Altaveu la presidenta de l’associació, Helena Leach. “Cal tenir present que no és el PISA normal; és més petit, amb dades locals”, remarca, tot indicant que “els resultats es donen a cada centre, a cada director, tot aconsellant millores a nivell de cada escola”. El fet que no es fessin públics de forma global havia generat un cert enuig en part de la comunitat educativa.

Per això, des del ministeri s’ha traslladat a la direcció de l’AMPA una solució: en concret, la possibilitat que la junta de cada escola –els pares que representen el centre a nivell nacional- puguin demanar els resultats al director. Així es traslladarà la setmana vinent a tots els pares. La resposta del ministeri satisfà Leach, que posa en relleu que “si això serveix perquè cada centre millori, ja ens va bé”.

“Ens ho han explicat i se’ns ha raonat”, ha manifestat la presidenta de l’AMPA. En aquest sentit, des de l’entitat es valora de forma positiva la realització del PISA for Schools. “Fa temps que volíem tenir una avaluació d’un organisme extern per tenir més objectivitat i això és el que s’ha fet”, comenta, tot recordant que les petites dimensions d’Andorra impedeixen que al país es pugui realitzar l’informe PISA habitual.

Per la seva banda, el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) també veu normal que no hi hagi una presentació pública dels resultats d’aquest estudi. Així ho indica la seva secretària general, Anna Mundó, que remarca que el PISA “no sempre s’ajusta al que es fa a cada país” i, per tant, pot suposar “una informació fora de context que no sé com s’interpretaria”. A més, indica que el nou sistema per competències que fa anys que s’aplica, el Permsea, “se centra en competències” i, en canvi, PISA està més preparat pel “sistema habitual d’assignatures”. Per això, des del SEP “no hem demanat l’estudi” tot i que “sí algunes de les conclusions”.

-

Relacionat

Professionals de l’educació i pares d’alumnes demanen poder tenir accés a l’informe PISA

Comentaris (2)

Trending