Professionals de l’educació i pares d’alumnes demanen poder tenir accés a l’informe PISA

Govern manté que l’estudi que s’ha fet per al Principat la pròpia OCDE recomana que no es faci públic

-
-
Professionals de l’educació i alguns pares d’alumnes de l’Escola andorrana voldrien poder tenir accés a l’informe PISA que es va començar a realitzar el curs 2017-2018. Dels resultats, que segons diverses fonts asseguren que deixaria entreveure moltes mancances, només se n’han ofert alguns detalls, i encara molt parcials, als equips directius dels centres per tal que procedeixin a implementar les millores que corresponguin.

Les informacions facilitades, sense entrar en grans concrecions, només oferint pinzellades genèriques que afecten a cadascun dels centres, s’haurien facilitat ja el curs passat. Les fonts consultades, tant properes a docents com a pares, creuen que s’ha de poder tenir accés al conjunt de dades per tenir una aproximació molt més acurada a la realitat i saber amb exactitud quins són els punts forts i les debilitats del sistema. De fet, els professionals de l’educació consultats afirmen que amb les dades que els han arribat a transmetre, o que han arribat a saber, poc marge d’actuació tenen. Menys encara des d’una perspectiva global.

Des de Govern, les fonts oficials consultades han explicat que l’informe que s’ha fet al Principat no és el PISA estricte -aquest no es pot fer per les especificitats del país: els tres sistemes educatius i el fet que no hi ha prou escoles. En aquest sentit es remarca que l’estudi que s’ha realitzat és el PISA for Schools. PISA for School avalua la qualitat, l'equitat i l'eficiència dels sistemes educatius i proporciona als diferents països, dades que els permetran revisar regularment les pròpies polítiques educatives i incorporar millores. El període de contractació de l'avaluació és el comprès entre el curs escolar 2017-2018 i el curs escolar 2021-2022.

Segons les fonts oficials consultades, en el cas de l’informe PISA for Schools, es tracta “d’uns documents de treballs diferents (als del PISA ordinari, per dir-ho així) que l’OCDE recomana que només serveixin com a documents interns per a les escoles i que, per tant, no es facin públics”. L’informe és el resultats d’unes proves que es fan a un grup d’alumnes, que al seu dia es van enfrontar a més de tres hores d’examen. “Els estudiants que van fer aquells exàmens tenen dret a saber els resultats”, afirmen fonts paternes.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending