'Peggy' Cerqueda entra amb força a la llista de 'ministrables' de Toni Martí

Comentaris

\'Peggy\' Cerqueda entra amb força a la llista de \'ministrables\' de Toni Martí
\'Peggy\' Cerqueda entra amb força a la llista de \'ministrables\' de Toni Martí

Els contactes de Toni Martí amb l’objectiu de remodelar el Govern després de la dimissió de Jordi Alcobé no s’aturen. El màxim responsable de l’executiu ja ha deixat dit les darreres hores que pretén recosir el gabinet ministerial abans de la propera reunió del consell de ministres. Això és, dimecres vinent. El darrer nom en entrar a la llista de candidats a un ministeri és Margarida ‘Peggy’ Cerqueda. Torna a ser un d’aquells noms que busca eixamplar horitzons demòcrates i, especialment, furgar en sectors propers als liberals. En diversos sectors es dóna per fet que en aquesta ocasió la travessa sí que podria ser exitosa.

El que estaria menys clar seria la cartera que podria ocupar Cerqueda, encara que es dóna per fet que es recuperaria un ministeri sota la denominació d’Economia, sumant a transports departaments que ara estan a càrrec de Turisme o de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Hi ha dues patates calentes que cal redistribuir: Administració Pública en tan què responsable de la projectada reforma de la Funció Pública, i Telecomunicacions, que tot i ser un ‘caramelet’, les reiterades avaries sofertes per Andorra Telecom fan que sigui mirada amb certs recels. En aquest sentit, no és descartable que aquesta darrera àrea s’incorpori a Ordenament Territorial. Jordi Torres Falcó ja ha seguit de prop un dels projectes estrella del departament: ‘The Cloud’. L’edifici emblemàtic que s’ha de fer a l’avinguda Meritxell.

Les fonts consultades no han pogut aclarir si ‘Peggy’ Cerqueda estaria disposada a assumir el repte de la Funció Pública. De coneixement dels recursos humans i la formació de personal no n’hi falta. Pel seu vincle amb la firma Montaner&Associats, com a representant de la qual ha format part de diverses juntes de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Tampoc no li falta a Cerqueda, de 44 anys, i integrada en l'alta direcció del conglomerat familiar Cerqueda Internacional, coneixement del teixit empresarial andorrà. Fins i tot, més enllà dels lligams familiars en l’entorn polític, ella mateixa ha tingut alguna experiència en aquesta faceta.

El 2011 va ocupar la tercera posició en la llista d’Andorra pel Canvi (ApC) que, encapçalada per Eusebi Nomen, va presentar-se a les eleccions generals d’aquell any. Els comicis que van suposar l’enlairament de l’onada taronja i l’arribada de Toni Martí a l’edifici administratiu. Ara, Cerqueda i Martí podrien coincidir en el mateix equip. I hi ha qui hi veu una ferma aliança de futur. Fins i tot per posicionar l’ara candidata a ministra a tenir un paper rellevant en una llista territorial de DA a Andorra la Vella en un futur. Al 2019 o a abans si mai hi ha un avançament electoral.

Comentaris

Trending