Part del tresor que va originar el crim de la família Troadec a Nantes està o hauria estat a Andorra

Comentaris

Part del tresor que va originar el crim de la família Troadec a Nantes està o hauria estat a Andorra
Part del tresor que va originar el crim de la família Troadec a Nantes està o hauria estat a Andorra

Una part de l’or que seria l’origen de les desavinences que van desembocar en l’assassinat a Nantes, ara fa tres setmanes, dels quatre integrants Troadec, estaria o hauria passat per Andorra. Així ho ha explicat la mare d’una de les víctimes i, alhora, sogra de l’assassí confés. L’esgarrifós crim que ha trasbalsat la societat francesa ha commogut tota França. La matinada del 16 al 17 de febrer un home va acabar matant el germà de la seva dona, i l’esposa i els fills d’aquell en ser descobert quan havia accedit al domicili de la família per intentar descobrir on els seus familiars polítics amagaven una fortuna que haurien heretat del difunt pare i sogre de dos dels principals protagonistes del macabre succés.

Hubert Caouissin i Lydie Troadec van ser detinguts pocs dies després de l’assassinat, sense que es trobessin en un primer moment dels cadàvers de les víctimes. Caouissin hauria estat l’autor material de la mort de Pascal Troadec i la seva esposa i fills. Lydie, posteriorment, hauria ajudat el se marit, un enginyer ben posicionat, a mirar de fer desaparèixer els cossos dels difunts. La disputa era un botí especialment de lingots i monedes d’or que havia trobat al seu dia el pare de Lydie i Pascal i que aquest darrer, en morir el progenitor, se’n va apropiar íntegrament malgrat que per herència corresponia la meitat a cada germà.

Aquella apropiació hauria generat tal terrabastall entre els dos germans que va acabar portant als fets ocorreguts a Orvault, als afores de Nantes. Mentre agents de la policia científica francesa feien prospeccions en una propietat de Caouissin a Pont de Buis, prop de Brest, on s’han trobat joies i restes humanes que es creu fermament que corresponen als components de la família Troadec, l’àvia del clan, la mare de Pascal i Lydie, va fer unes manifestacions a ‘Le Parisien’ on explica com s’hauria desllorigat el conflicte. I assegura que un cop Pascal Troadec va apoderar-se de l’or, el va ‘amagar’ a Andorra i Mònaco.

La història del tresor

La dona les declaracions de la qual ha recollit ‘Le Parisien’ respectant el seu anonimat hauria explicat que el tresor l’havia trobat el 2006 el seu marit, que era guixaire, quan treballava en una casa de Recouvrance, un dels barris antics de la ciutat bretona de Brest. La mare dels germans Troadec va afirmar que, després de la mort del seu marit, el 2009, es va desencadenar un contenciós entre els seus dos fills.

L'or podria procedir d'un robatori al Banc de França durant la Segona Guerra Mundial, sempre segons el relat de l’àvia, de 76 anys. Explica que en 2010 ella va haver de ser hospitalitzada, moment que el seu fill Pascal va aprofitar per demanar-li la clau de casa i emportar-se el tresor, i així "va espoliar a la seva germana Lydie”. Pascal, que segons l'àvia tenia gelosia de la situació laboral de la parella de Lydie, Hubert Caouissin -enginyer en l'arsenal de Brest i assassí confés de Pascal, la seva dona i els seus dos fills- va posar l'or en un lloc segur a Mònaco i a Andorra.

Pascal Troadec,a més, es vantava que hi havia prou material valuós per poder viure molt temps però insistia que no es podia tocar. L'àvia va destacar que, des que es va apropiar del tresor, el tren de vida de la família del seu fill va canviar, i la prova que ofereix és que "viatjaven molt”. A més, les relacions amb la seva germana es van deteriorar encara més, i aquesta fins i tot va gravar una disputa entre tots dos "per protegir-se", un enregistrament que guardava al seu ordinador.

El succés

El company de Lydie -amb la qual té un fill, que viu provisionalment a casa de l'àvia- va confessar que el 16 de febrer va ser al domicili del seu cunyat als afores de Nantes, i que, després d'estar espiant, va entrar a la casa per buscar indicis per arribar al tresor. Quan creia que estaven adormits, es va posar a registrar l'habitatge però, alertat pel soroll, Pascal Troadec va baixar de la seva habitació armat amb una barra de ferro, es va trobar a Caoussin i en el forcejament que es va produir entre tots dos l'intrús va acabar apoderant-se de l’eina i amb ella el va matar. A continuació, va fer el mateix amb la mare i amb els dos fills (les quatre víctimes, a les fotos). La nit del dia següent va tornar a l'escena del crim per endur-se els cadàvers i esborrar pistes, tasca en la qual va ser ajudat per la seva dona, Lydie. Tots dos van ser arrestats diumenge passat i han estat inculpats.

Comentaris

Trending