El vial per accedir a CRAMEA suposarà una inversió de gairebé 1,5 milions al comú d’Encamp

Les obres s’encertaran l’1 de juliol i s’intentarà avançar tot el que es pugui abans de l’hivern; llavors, es pararan i es reprendran la primavera del 2023

Representació de com quedarà el futur CRAMEA.
Representació de com quedarà el futur CRAMEA.

El vial que ha de permetre l’accés al futur Centre d’Alt Rendiment esportiu que s’ha de construir a les antigues instal·lacions de Sud Ràdio, al port d’Envalira, conegut com a Cramea, suposarà una inversió d’1,46 milions d’euros per al comú d’Encamp. Les obres s’adjudicaran aquest dimecres, justament en el ple de la corporació que se celebrarà al Pas de la Casa. Les obres començaran el pròxim 1 de juliol i es vol avançar tot el que es pugui abans que arribi la temporada de neu. Llavors, es pararà i es continuarà ja la primavera del 2023. 

El projecte és clau per poder tirar endavant la posada en marxa de Cramea, iniciativa liderada per Bomosa i que, segons asseguren els seus impulsors, ha d’esdevenir un referent d’entrenament esportiu a tota Europa. El vial en permetrà l’accés i per construir-lo s’afectarà una pista d’esquí. Per això, s’ha incorporat a l’obra un pont que permetrà restituir-la. També s’hauran de preveure les xarxes col·lectores d’aigües residuals.

L’acord entre Govern i corporació parroquial estableix que aquesta s’encarregui d’aquesta part dels treballs. Per la seva banda, l’executiu haurà d’assumir una segona fase, consistent en la pavimentació, la senyalització horitzontal i vertical, la col·locació dels pals de neu i la instal·lació d’una barrera de seguretat.  

L'edifici de Sud Ràdio, on es construirà el Cramea.

Relacionat

El comú d’Encamp impulsa les obres del vial per accedir al futur Cramea

Ara fa unes setmanes, el comú d’Encamp va llençar el concurs per seleccionar l’empresa que es faci càrrec de les obres. Fins a quatre empreses han presentat oferta i, aquest dimecres, el ple de la corporació haurà de votar si accepta o no la proposta feta pels tècnics. Aquests consideren que la més adient suposa una inversió d’1,463 milions d’euros. És, de fet, l’oferta més baixa de les presentades. La resta anaven entre 1,7 milions i alguna d’elles superava els dos.

L’adjudicació es fa ara però les obres amb la idea de començar-les l’1 de juliol. A partir d’aquí, la durada està prevista en dotze mesos, però amb una aturada durant l’hivern. Per tant. No estarien enllestides fins a mitjans del 2023. A banda, s’han de tenir en compte els honoraris que s’hauran de pagar a Suport EC, l’empresa que va redactar el projecte i que haurà de fer-se càrrec de la direcció de l’obra. En total, 27.797 euros.

Per això, l’import total de la inversió es dividirà entre dos exercicis. Aquest any, es destinaran 568.000 euros. Ja de cara a l’exercici 2023, el comú votarà la creació d’una partida plurianual, de 977.000 euros.

Comentaris (5)

Trending