Velocitat de creuer en els treballs de construcció del pont tibetà de la Vall del Riu

El comú de Canillo manté la tardor, sense una data concreta, com a moment per tenir acabat almenys la part essencial de la infraestructura, la passarel·la

Estat actual dels treballs.
Estat actual dels treballs.

Els treballs de construcció del pont tibetà a la Vall del Riu, a Canillo, van a un ritme elevat. No és per menys. Com a mínim l’eix central del projecte, el que és la passarel·la pròpiament dita, el comú de Canillo la vol tenir llesta -i fins i tot es podria fer una mena d’inauguració- durant la propera tardor. Encara que no hi ha una data concreta, sí que es vol que l’actuació estigui finalitzada abans no arribi el temps hivernal i, amb ell, dificultats logístiques per poder treballar.

Diverses fonts han confirmat que l’actuació dels operaris està sent molt intensa, avançant amb rapidesa els treballs a realitzar. La passarel·la tibetana sobre la Vall del Riu tindrà gairebé una llargada de sis-cents metres i serà una de les més llargues d’Europa. El desnivell és d’uns dos-cents metres. L’obra, que s’ha anat endarrerint però que ara està en línia amb el darrer calendari estimat, ha aixecat tant crítiques pel fet ‘d’espatllar’ un espai natural verge fins ara, com, especialment des de l’entorn comunal, es veu com un nou atractiu turístic complementari a l’exitós Roc del Quer.

El cablejat amb les boies des de la base d'ancoratge de l'Armiana.

Relacionat

El pont de la Vall del Riu ensenya la ‘poteta’

Més enllà del cablejat estricte que suporta la passarel·la, a la zona s’hi han de construir altres elements complementaris. Encara que no està decidit del tot, les fonts consultades han assegurat que hi ha molta probabilitat que l’accés al pont tibetà sigui de pagament. Fins i tot s’estudiarà la possibilitat de fer pagar per accedir al Roc del Quer, encara que en aquest cas, segons les fonts, no és tan evident.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending