Veïns d’Escaldes amenacen en portar a la Batllia el projecte dels ascensors a Fiter i Rossell

La iniciativa porta més d’un any estancada malgrat les reunions entre ambdues parts i que el comú assegura que té elements que no donen la raó a les objeccions

Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars.
Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars. Comú d'Escaldes-Engordany

Els ascensors entre Fiter i Rossell i els Vilars, a Escaldes-Engordany, és un dels grans projectes que vol posar en marxa la corporació. Però porta més d’un any encallat, estancat i sense avançar de cap de les maneres. El motiu és el malestar de dos dels veïns amb els quals llinda l’ascensor i que van expressar els primers dubtes al desembre del 2021. Ara, amenacen en portar el comú a la Batllia, tot i que sembla que hi ha elements que els podrien desacreditar.

El passat mes de març, quan els ascensors ja haurien d’estar en marxa segons els plans del comú, la cònsol major, Rosa Gili, assegurava que el projecte es portaria endavant. Però vuit mesos després, la iniciativa no s’ha mogut de lloc. Continua endarrerint-se en el temps, i la corporació es treu les culpes de sobre. Al desembre del 2021, els veïns amb els quals llinda l’ascensor van mostrar els seus dubtes. D’una banda, amb el fet que s’envaïen terrenys propis, a més de situar-se en un espai que es trobava en litigi. Cap d’aquestes coses preocupava a la cònsol.

Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars.

Relacionat

El comú escaldenc, convençut que els ascensors entre Fiter i Rossell i els Vilars s’instal·laran

El projecte havia d’haver passat per sessió de comú el 23 de desembre, es pensava que es podria haver passat a la següent, després de mantenir reunions amb els privats. De fet, les trobades entre els tècnics i els veïns per poder arribar a una entesa s’han donat, de moment, sense arribar a un punt comú. Des de la corporació expliquen que el projecte s’ha endarrerit perquè no volen els ascensors “en una zona que llinda amb les seves propietats”. Fins al punt que amenacen en portar el cas a la Batllia.

Des de la corporació, però, asseguren que tenen elements que “no donen la raó a les objeccions d’aquests veïns”. Des d’un primer moment, Gili va assegurar que aquest problema no tenia per què dilatar-se en el temps. Però ho està fent. El comú assegura que vol “assolir el màxim consens amb aquests veïns per evitar litigis”. Es defensa en tot moment que és un projecte “necessari i que compleix amb les lleis que demanen afavorir els desplaçaments a peu per lluitar contra el canvi climàtic i també per la salut”.

 

Comentaris (6)

Trending