El comú escaldenc, convençut que els ascensors entre Fiter i Rossell i els Vilars s’instal·laran

Els veïns han mantingut diverses reunions amb els tècnics per intercanviar impressions i s’estan ultimant els detalls per poder engegar el projecte que porta parat diversos mesos

Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars.
Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars. Comú d'Escaldes-Engordany

Es volien tenir, en un inici, instal·lats a la primavera. Però, els dubtes i les queixes d’alguns dels veïns van fer que el projecte dels ascensors per connectar Fiter i Rossell i els Vilars es veiés paralitzat. Almenys, públicament. L’objectiu era poder tenir una decisió sobre si sí o si no a finals de gener. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, assegura que des del comú s’ha estat treballant tot aquest temps i que és un projecte que es portarà endavant. Aquests mesos, els veïns que expressaren els seus neguits han tingut reunions amb els tècnics per intercanviar impressions i arribar a un consens.

El principal problema que tenien els veïns eren, d’una banda, una invasió d’un terreny adjacent. A més, també es va presentar una sol·licitud genèrica amb diverses signatures sobre la presència d’un torrent que no preocupava ja en el seu moment a Gili. Malgrat tot, el projecte s’ha anat retardant i el termini establert ha anat ajornant-se. “Hi ha hagut motius que han fet que s’allargui tot més, però s’està treballant i es continua amb la voluntat de fer-ho”, assegura Gili.

Les reunions amb els veïns que s’han produït els darrers mesos sembla que han estat productives. De fet, la cònsol afirma que “només s’està acabant de veure com fer-ho perquè tothom s’hi pugui senti còmode”. Abans de les trobades, a més, es va fer una visita a l’espai que haurien d’ocupar per veure aquestes problemàtiques que s’apuntaven. “S’està mirant si s’ha de posar més cap aquí o més cap allà, estem buscant el lloc òptim, i com a molt s’haurà de moure una miqueta”, explica Gili.

Per tant, el comú està segur que el projecte es tirarà endavant, “tenim molt clar que és una necessitat que ens la demana la gent de la zona”. D’aquesta manera, es continua amb la idea inicial amb la qual es van proposar aquests ascensors, tot i que amb aquestes petites modificacions que han vingut donades per les molèsties dels veïns. Ara, en afinar certs detalls, s’hauria d’acabar el projecte tècnic, “quan acaben d’esclarir aquestes quatre cosetes que van quedar i que s’havien de parlar, buscarem l’empresa perquè ho faci”. De terminis, de moment, Gili no n’ha volgut posar de nous.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending