Els veïns de Bixessarri confien que les obres que es fan reduiran el risc d’inundació i esllavissada

Els treballs adjudicats per poc més de 280.000 euros fa una desena de dies que estan en marxa i ja són més que evidents ara mateix

Estat del riu d'Aixàs després de les primeres actuacions que s'hi han fet.
Estat del riu d'Aixàs després de les primeres actuacions que s'hi han fet.

Les pluges caigudes els darrers dies han tornat a posar l’ai al cor als veïns de Bixessarri. Tot i que les precipitacions han estat en algun moment intenses i notables, no han suposat cap problema. Els residents en aquell quart lauredià i zones properes com Aixàs esperen que amb l’actuació que el Govern ha posat en marxa el risc, el perill d’inundacions o esllavissades, quedi en breu en la mínima expressió.

I és que després dels episodis d’aquest estiu que van deixar impracticable la carretera CG-6 arran de les torrentades hagudes, d’aigua i pedres, el Govern va decidir dur a terme una actuació urgent per millorar la via i, especialment, per dur a terme una millor canalització de les aigües pluvials. Després d’adjudicar els treballs a Locubsa per poc més de 280.000 euros, les obres fa una desena llarga de dies que estan en marxa.

S’ha desbrossat el llit del riu d’Aixàs, per exemple, i s’ha ampliat. I els darrers dies ja s’ha començat a aixecar l’asfalt, el quitrà, per fer la intervenció dissenyada, que no serà definitiva en el sentit de resoldre del tot la problemàtica però que sí que hi hauria de contribuir de forma decidida. En tot cas, segons els veïns consultats, hi ha satisfacció pel fet que l’executiu hagi complert els seus compromisos i perquè és evident que la constructora contractada està treballant a molt bon ritme per fer la feina que toca en els terminis més breus possibles.

I hi ha confiança en què el risc es minimitzarà. En tot cas, hi ha expectació per veure com evolucionen els treballs i quin impacte tenen en la resolució d’una problemàtica que està generant un elevat mal de cap en el veïnat, a banda dels perills als quals els sotmet.

Comentaris (1)

Trending