Els veïns d'Aixirivall ja poden circular les 24 hores pel pas alternatiu regulat amb semàfor

El comú anuncia que ja s’hi pot accedir a la nit, sense limitacions horàries, i és d’ús exclusiu per a vehicles lleugers

El tram de carretera afectat.
El tram de carretera afectat. Comú de Sant Julià de Lòria

Els veïns d'Aixirivall ja poden circular les 24 hores pel pas alternatiu regulat amb semàfor. Fins ara, el trànsit es permetia només durant el dia i ara, segons ha comunicat el comú de Sant Julià a través de les xarxes socials, també es podrà circular a la nit, sense limitacions horàries, tot i que la circulació seguirà sent d'ús exclusiu per a vehicles lleugers.

El pas alternatiu es va posar en funcionament el 8 de juny a la CS-130 i s'hi podia transitar entre les 6 i les 23 h. Una setmana abans s'havia tallar el pas de vehicles per l'aparició d'unes esquerdes i per una posterior esllavissada de terra que va afectar l'antiga carretera de la Peguera. El tall va afectar unes 200 persones que viuen en diferents urbanitzacions i que havien d'utilitzar un itinerari alternatiu que incrementava en una vintena de quilòmetres el recorregut habitual. 

La carretera secundària és de titularitat comunal però el seu manteniment depèn del Govern. El consell de ministres va aprovar fa dos mesos, a proposta del titular d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, la declaració de modalitat d'emergència per a la contractació dels treballs per restablir el trànsit a la carretera secundària 

Talls d'aigua a Aixovall

El comú lauredià també ha comunicat per mitjà de les xarxes socials que hi haurà talls intermitents en el subministrament d'aigua potable a Aixovall entre les 8 i les 18h els dies 6,7,11,12 i 13. Els talls es fan a causa dels treballs d'eixamplament de la carretera de Bixessarri.

 

Comentaris (1)

Trending