Els usuaris que tornin a la piscina dels Serradells pagaran un 46,8% més que el 2018

L’abonament aquàtic costarà 374,40 euros anuals, pels 255 de llavors i qui vulgui fer servir també el gimnàs només tindrà l’opció del complet, que, incloent activitats dirigides, s’enfila a 748

Representació del com ha de quedar la piscina dels Serradells.
Representació del com ha de quedar la piscina dels Serradells. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

La reconstrucció de la piscina dels Serradells ha d’estar enllestida aquest any. De fet, des del comú d’Andorra la Vella es preveu que es pugui reobrir a partir de setembre. Per això, a l’ordinació de preus públics ja ha marcat quines seran les tarifes pels usuaris que la vulguin fer servir. I el que queda clar és que els aficionats a la natació patiran un considerable increment en comparació al que pagaven abans de l’incendi del 2018. Un 46,8%. I si algú vol tenir dret a accedir a zona aquàtica i gimnàs, la pujada és encara més forta.

Les obres afronten ja el tram final i es confia que, passat l’estiu, la piscina olímpica pugui tornar a entrar en funcionament. Per això, l’ordinació de preus públics ja inclou un abonament que, per raons òbvies, havia desaparegut els darrers anys: l’aquàtic. Aquest costarà 31,50 euros al mes -el que es pagarà també per accedir al gimnàs-. Per tant, 374,4 l’any. Comparat amb el que es pagava el 2018 (255 euros si es pagava de forma anual), això representa un increment del 46,8%.

El comú preveu que la piscina pugui reobrir al setembre, però ho farà a  un cost molt més elevat del que els abonats pagaven abans del foc que la va destruir

Abans de l’incendi existia una alta modalitat d’abonament: el complet. Aquest permetia fer ús de la piscina i del gimnàs indistintament. Llavors, costava 360 euros anuals. Ara, amb una única excepció, desapareix. Ni els que el tinguessin llavors i s’esborressin perquè volien continuar fent piscina a altres centres esportius ni els que es vulguin apuntar per primer cop el podran demanar. Només el mantindran aquells abonats que l’han continuat pagant els darrers anys, tot i no tenir disponible la zona aquàtica. Una seixantena de persones segons el comú. Els hi sortirà per 367 euros l’any -en l’ordinació s’ha constatat un error que cal esmenar, ja que no inclourà les activitats de fitness-.

Si algun usuari vol poder anar a gimnàs i piscina, només té una opció: l’abonament complet que, és cert, en aquest cas sí que inclou l’accés a classes dirigides que antigament suposaven 30 euros mensuals. En aquest cas, en passen a pagar 60,4 cada mes i, per tant, prop de 750 euros l’any.

El conseller d’Esports, Alain Cabanes, justifica aquesta decisió recordant que, ja abans de l’incendi, “teníem el paquet complet però escoltant l’usuari, ens deien que el 90% només feien servir el gimnàs”. Per això, un cop tancada la piscina pel sinistre “el paquet es va quedar només amb aquesta insta·lació”. Això sí, sense modificar el preu a la baixa. “De 2.000 usuaris que podem tenir, 1.500 pagaven piscina quan no hi anaven”, assegura.

Cabanes reconeix que l’increment de preu de l’abonament aquàtic és fort, però ho defensa indicant que “si manteníem el del 2018 hi hauria una diferència abismal entre les dues tarifes quan el manteniment de la piscina olímpica té un cost superior al del gimnàs”. Argumenta, a més que els usuaris gaudiran de dues hores i mitja d’aparcament gratuït i dels beneficis de reactivar el conveni existent amb el Club Natació Barceloneta, a Barcelona. Opcions, però, que ja existien el 2018. En aquest sentit, el conseller també argumenta que “busquem unificar tarifes” i que “el que proposem amb la gent s’adequa al perfil dels usuaris que tenim”.

Comentaris (28)

Trending