Tres joves finalitzen el projecte Okupa’t i treballaran al comú durant l’estiu

El programa va destinat a persones d’entre 16 i 20 anys amb dificultats per accedir al mercat laboral

L'entrega de diplomes als joves del programa Okupa't
L'entrega de diplomes als joves del programa Okupa't Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes ha tancat una nova edició del programa Okupa’t de preparació sociolaboral, que enguany ha comptat amb sis joves. D’aquests, tres han seguit tot el procés que ha durat dos mesos. Durant els mesos de juliol i agost treballaran en diferents departaments de la corporació.

El programa Okupa’t va destinat als joves amb dificultats per accedir al mercat laboral, perquè han deixat els estudis i no tenen experiència professional. Va adreçat a joves d’entre 16 i 20 anys i que no tenen activitat acadèmica ni laboral. Durant els mesos de maig i juny els inscrits han seguit un programa en què s’han fet diferents formacions dedicades als riscos laborals, drets i deures dels treballadors, manipulació d’aliments i primers auxilis. També han tingut l’oportunitat de conèixer de prop les feines que es fan en diferents departaments comunals per després poder triar el lloc on treballar.

Un cop escollit el departament i el lloc ja s’hi han incorporat i un tècnic n’ha fet el seguiment per fer una valoració i detectar habilitats i aspectes a millorar.

El comú continua comptant amb la col·laboració de Carisma que ha entregat un xec de 5.000 euros que serviran per pagar els salaris dels tres joves que treballaran aquest estiu a la corporació.

Comentaris (1)

Trending