Els treballs per retirar la runa i assegurar el terreny a l’entrada d’Auvinyà començaran demà

Els veïns de Bixessarri que es van desallotjar fa més d’una setmana per una esllavissada no podran tornar a casa fins que no es refaci el projecte d’estabilització de la zona perquè encara hi ha risc

M

M. P. / T. S.

Comentaris

La zona del despreniment acordonada.
La zona del despreniment acordonada. Comú de Sant Julià de Lòria

Membres del comú de Sant Julià de Lòria s’han desplaçat aquest dimarts al matí fins a l’accés del poble d’Auvinyà per inspeccionar el despreniment de roques que s’hi van produir el cap de setmana. Un cop constatat que la zona afectada és de titularitat comunal, els agents de circulació han acordonat l’espai i es preveu que demà comencin els treballs per retirar la runa i estabilitzar el terreny. D’altra banda, els veïns desallotjats de Bixessarri no podran tornar encara a casa perquè encara hi ha risc d’esllavissada a la zona.

L’Altaveu recollia aquest dilluns les queixes d’alguns veïns d’Auvinyà perquè sovint es produeixen despreniments just al punt d’accés -entrada i sortida- del nucli i consideren que no s’actua amb la celeritat que correspon per arreglar-ho.

De fet, aquest dilluns al vespre mateix, es va avisar el servei de circulació però ningú va acudir a la crida. Ha sigut aquest matí quan la corporació s’ha activat. Segons s’ha informat des del comú es tracta d’un espai de titularitat comunal i no han pogut donar explicacions de per què ningú s’havia mobilitzat abans. En tot cas, treballadors comunals s’hi han desplaçat aquest matí per analitzar la situació i el servei de circulació ha col·locat una cinta al voltant de la terra i rocs caiguts.

La muntanya despresa a Auvinyà.

Relacionat

Els veïns d’Auvinyà exigeixen solucions als constants despreniments que hi ha a l’accés al poble

Es preveu que demà mateix una empresa especialitzada actuï per retirar la runa i fer els treballs pertinents per estabilitzar el terreny.

D’altra banda, els veïns de Bixessarri desallotjats fa més d’una setmana per una esllavissada no poden, de moment, tornar a casa. Des del comú s’ha explicat que l’empresa que estava duent a terme l’excavació s’ha d’encarregar de refer el projecte d’estabilització i això comporta que “continua havent-hi risc per a les dues famílies” que habitaven l’immoble afectat.

Fins ara el comú s’havia encarregat de proporcionar allotjament a les famílies afectades i a partir d’ara, tenint en compte que el desallotjament “pot durar dies”, es buscarà una solució més a llarg termini perquè es considera que no poden estar tan de temps en un hotel.

Comentaris

Trending