Els veïns d’Auvinyà exigeixen solucions als constants despreniments que hi ha a l’accés al poble

La nit passada va tornar a baixar una part de la muntanya just on hi ha la zona de bústies comunitàries i no ha estat fins fa poca estona que els agents de circulació s’han mobilitzat

La muntanya despresa a Auvinyà.
La muntanya despresa a Auvinyà.

Els veïns d’Auvinyà temen que qualsevol dia passi una desgràcia. I exigeixen a les administracions, i si escau al propietari del poble -és de domini públic que el poble realment és una urbanització amb un sol titular i algunes desenes d’inquilins- que adoptin mesures per evitar els despreniments que tot sovint hi ha al punt d’accés -entrada i sortida- del nucli. La nit passada, degut a les contínues precipitacions dels darrers dies, ha baixat una part de la muntanya, amb roques de notables dimensions.

L’esllavissada, com en altres ocasions, ha ocorregut just darrera de la zona comunitària de bústies, en un punt de molt trànsit, tant de veïns d’Auvinyà mateix com d’altres ciutadans que aprofiten per anar a caminar o turistes que visiten aquell indret en certa manera prou pintoresc de Sant Julià. Per la zona hi transcorre una voravia que arriba fins a les bústies. També hi sol haver canalla que hi passa, que hi corre amb bicicletes, en algunes ocasions.

El veïnat recorda que en la darrera ocasió que hi ha haver un despreniment com el de la passada nit, que deuria ser cap al mes de juliol, es va trigar molts dies a retirar les pedres caigudes. I tot i així, l’actuació es va limitar al retir de les roques. Res més. De fet, en aquesta ocasió, aparentment el servei de circulació s’ha assabentat de la situació aquest mateix vespre, i pretenia acudir a la zona, almenys a senyalitzar-la. Cert és que al tomb d’Auvinyà sempre hi ha hagut discrepàncies sobre la titularitat territorial de la zona.

Però els veïns, més enllà de disputes eventuals a nivell de propietat i territori, exigeixen mesures efectives, el sanejament de la zona i la col·locació de les proteccions que s’escaigui. Recorden que no és ni el primer ensurt que hi ha ni la primera vegada que fan la mateixa petició. Però ara la paciència i la por ja han arribat a un límit que no pot anar a més.

Comentaris (3)

Trending