Trastoy i Fernández, “decebuts” amb l’expedició al Kanchenjunga però amb intencions de tornar

El comú de Sant Julià de Lòria ha rebut els dos alpinistes que es van quedar a ben poc de poder coronar un dels tres pics més alts del planeta, però no ho van poder fer per un error logístic

Fernández i Trastoy a la reunió amb el comú.
Fernández i Trastoy a la reunió amb el comú. Comú de Sant Julià de Lòria

Els alpinistes Domi Trastoy i Gonzalo Fernández han intercanviat impressions amb els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina sobre l’expedició que van fer al Kanchenjunga. Es van quedar a ben poc del cim, de 8.569 metres, que finalment no van poder coronar per una errada de logística. Això els ha fet tenir una tornada agredolça, amb una mica de decepció, però amb intencions de tornar-ho a intentar.

Les condicions meteorològiques de l’expedició de Trastoy i Fernández van ser molt adverses. Malgrat això, es van quedar a escassos metres d’assolir el cim. Trastoy ha explicat que “si haguéssim portat un GPS ens hauria anat de faula”. Així ha fet referència a l’errada que els va allunyar dels 8.569 metres i que els va portar a intentar accedir al cim per un canal que no portava en lloc.  

La trobada amb els cònsols ha estat breu. Cal recordar que la corporació va aportar 1.500 euros per a l’expedició. Durant la conversa han comentat aspectes de l’estada, com la preparació i el que suposa passar 24 hores amb la mateixa persona durant setmanes. Fernández, que és el primer cop que comparteix singladura amb Trastoy, ha explicat que “la valoració és molt positiva tot i no assolir l’objectiu”.

Tots dos han estat força optimistes sobre el que els pot deparar el futur i també, com no, un nou intent de coronar el gegant nepalès. “Ara ja sabem com és, però algun dia tornarem, d’això estic segur”, ha remarcat Fernández. Per la seva banda, Trastoy ha mantingut que “estic content perquè, tot i no poder culminar l’atac, hem gaudit molt”. A més, ha afegit que “tornarem a fer alguna expedició al 2024, però no sabem si serà a aquest mateix cim perquè encara hem de quadrar els plans”.

Comentaris (3)

Trending