Traslladen els esdeveniments d’oci massius al Pas al pàrquing del Bullidor per evitar incidents

Malgrat admetre que “encara queda feina a fer”, el comú d’Encamp valora positivament l’efecte per reduir els problemes que han tingut mesures com la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers on es concentren els locals

Un instant de la reunió de la taula d'oci nocturn al Pas.
Un instant de la reunió de la taula d'oci nocturn al Pas. Comu d'Encamp

Que encara queda feina a fer? Sí. Que s’ha avançat, també. El comú d’Encamp valora positivament el resultat de les mesures adoptades al Pas de la Casa per reduir les molèsties que els visitants que gaudeixen dels locals d’oci nocturn del poble ocasionen a altres turistes i als veïns. S’admet que encara queden problemes i actituds “aïllades” però que ja no és “un continu” com podia passar abans. De cara al futur més immediat, s’ha decidit traslladar els festivals multitudinaris, com ara el Winter Snow a l’aparcament del Bullidor, fora del poble.

Així s’ha explicat durant la reunió anual de la taula d’oci nocturn del Pas de la Casa, amb representants d’operadors turístics, hotels i apartaments, el comú i Govern -han assistit els secretaris d’Estat de Medi Ambient, Marc Rossell, i d’Economia, Bruno Bartolomé, així com també Bruno Lasne, representant de la policia-. Justament, des del cos s’ha fet balanç de les intervencions efectuades a la població l’any passat. Aquestes, ha afirmat el conseller de Reactivació econòmica del comú, Nino Marot, “han baixat significativament”. Pel que fa a les queixes per soroll, “Medi Ambient, oficialment, no en va rebre cap”.

Per això, considera que “hem de fer un balanç positiu”. Des del comú s’ha expressat “satisfacció”, ja que “notem una millora a l’hora d’equilibrar l’oci nocturn i el turisme més esportiu i familiar que fa anys que volem treballar”. Marot ha recordat accions efectuades que, al seu entendre, han funcionat i han ajudat a reduir els incidents. És el cas de la instal·lació de càmeres de videovigilància i d’una millora en la neteja, amb la instal·lació de més papereres i cendrers al costat dels establiments.

El grup de joves arrastrant un contenidor al Pas de la Casa.

Relacionat

Malestar al Pas de la Casa per aldarulls provocats pels turistes

El conseller, però, admet que la satisfacció encara no pot ser completa. Preguntat sobre les queixes recents per incidents al carrer de la Solana, ha reconegut que “falta feina per fer”, tot remarcant que “estem en el camí de millorar la qualitat del servei que oferim com a parròquia i el que donen les empreses privades”. Així, ha volgut recordar que aquestes queixes eren “un continu fa uns anys” i, ara “s’han reduït dràsticament”. De fet, obertament ha parlat de “fets aïllats”.

Des del comú s’està especialment atent ara als esdeveniments multitudinaris que diferents operadors turístics organitzen les darreres setmanes de l’hivern. És el cas dels anglesos que vindran pel Winter Snow Festival, però també de cites similars que organitzen operadors belgues (febrer) o portuguesos (abril), sense oblidar l’Hibernation i el Row.

Totes aquestes cites s’han allunyat del centre del Pas. Tindran lloc a l’aparcament del Bullidor. D’aquesta forma, “evitaren els aldarulls que es podrien produir quan tanquin els locals d’oci i els clients hi puguin coincidir”. En tot cas, també s’admet que seran moments que caldrà mantenir la guàrdia per minimitzar les molèsties que puguin generar, però també que són necessaris per continuar potenciant la localitat fronterera com a destí turístic d’hivern.

Comentaris

Trending