Torna ‘Sabors d’estiu’ amb l’objectiu de dinamitzar la part alta d’Escaldes

La tercera convocatòria arriba sense restriccions per la Covid-19, amb menys dies, però el mateix nombre de restauradors

Presentació de 'Sabors d'estiu'.
Presentació de 'Sabors d'estiu'. Pilar Candel

Aquest divendres, 26 d’agost, torna l’espai de gastronomia i música ‘Sabors d’estiu’ a Escaldes-Engordany. Concretament, ho fa amb una tercera edició que, per primera vegada, no vindrà marcada amb restriccions per la pandèmia ni per frenar la Covid-19. Així mateix, entre els principals canvis estan les dates, que redueixen els dies celebrant-se fins al 4 de setembre i en dies consecutius. Malgrat això, s’ha comptat amb el mateix nombre de restauradors, tots ells de la parròquia.

Els anys anteriors, ha explicat la cònsol major, Rosa Gili, la celebració de ‘Sabors d’estiu’ va ser complicada, principalment, per la Covid-19. Aquest 2022, però, “l’edició ja està més que consolidada, i hi ha participació malgrat el lloc, que és una mica apartat”. La ubicació, concretament, serà l’aparcament de l’església. Aquest lloc s’ha elegit, i ja es va fer des d’un primer moment, per tal de donar vida a una part alta en ple procés de revitalització.

Les dates d’aquesta tercera edició també són tota una novetat. De fet, segons ha explicat la consellera de Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, es començarà el 26 d’agost i s’acabarà el 4 de setembre. Altres anys s’havia allargat més enllà del dia 8, per tal d’incloure el pont de la festivitat de Meritxell. Aquest any, però, s’ha tingut en compte que el curs escolar a Catalunya començarà més aviat, i que durant aquest dia molta gent del país aprofita per marxar. Per tant, s’ha fet una edició més recollida pel que fa a dies, ja que seran consecutius. “És molt important el boca – orella i que si els hi diuen i venen, ho trobin”, ha apuntat Gili.

L’horari serà de 18:30 h fins a les 23:00 h, i les vesprades, amenitzades amb concerts de grups nacionals, aniran més dirigides a un públic familiar. “S’oferiran berenars i s’espera que siguin persones amb nens petits o gent més gran”, ha explicat Massoni. Així mateix, les nits dels divendres i dissabtes, a partir de les 21:30 h, comptaran amb la presència de diversos discjòqueis, com DJ Edu Art o DJ Adrian Kay, aquest primer cap de setmana. “Tots són grups i artistes del país, sis d’ells ja hi van participar en edicions anteriors, i altres han col·laborat amb el comú en altres esdeveniments”, ha indicat Massoni.

També seran nacionals, més concretament parroquials, els restauradors que hi participaran per tal d’oferir el menjar i, sobretot, els sopars durant els dies que duri ‘Sabors d’estiu’. En aquest sentit, Massoni ha indicat que aquest any s’han rebut més peticions per part de locals d’Escaldes que hi volien formar part, però que s’han trobat amb una problemàtica que ho ha impedit. La manca de mà d’obra ha fet que molts restaurants no puguin ser-hi, ja que no tenien els suficients treballadors per poder fer-se’n càrrec de tot. Per tant, ‘Sabors d’estiu’ comptarà amb sis opcions entre les quals escollir als diferents foodtrucks.

Etiquetes

Comentaris

Trending