Torna la Jorma Urban Trail a Escaldes el pròxim mes de maig

S’intentarà que la cursa sigui la primera trobada andorrana de muntanya, que l’any passat no va poder ser, i es mantindrà la cronoescadala que es va estrenar al 2022

Una imatge de la Jorma Ultra Trail en una edició anterior.
Una imatge de la Jorma Ultra Trail en una edició anterior.

El comú d’Escaldes-Engordany ja comença a preparar de nou la Jorma Urban Trail, una de les cites esportives més multitudinària de la parròquia. Amb el concurs per a la seva organització es comencen a implementar les bases de la jornada, que es mantindrà amb unes característiques similars a l’any passat. D’una banda, s’intentarà que la trail sigui la primera trobada andorrana de curses de muntanya. De l’altra, es mantindrà la cronoescalada, que es va estrenar al 2022.

“Nosaltres sempre plantegem una trail urbana diferent a la resta, per fomentar l’esport, la salut i l’activitat física de la gent”, remarca el conseller d’Esports, Josep Batalla. La Jorma Urban Trail és una de les jornades clau pel que fa a l’esport de la parròquia escaldenca, i amb cinc mesos d’antelació ja es comença a plantejar. De fet, s’ha convocat el concurs per tal de trobar organitzador, “nosaltres ja tenim més o menys clar com anirà, però l’empresa sempre ens pot presentar alguns petits canvis”.

Com és habitual, hi haurà quatre recorreguts trail, que tindran diferents distàncies. “A nivell competitiu tenim un gran ventall de possibilitats de perfils que poden venir”, remarca Batalla. En primer lloc, per als més professionals es plantegen 21 quilòmetres, amb sortida a Escaldes en direcció a la Plana, passant pel camí del Madriu, entremesaigues, costals de Ramio, refugi de Fontvert, camí del solà de Ramio, coll Jovell, Engolasters, Escaldes, coll de Jou, Sant Romà i arribada al Prat del Roure. Després la distància es va disminuint en 10 quilòmetres, 5 quilòmetres i tres quilòmetres.

L’any passat, però, es va incloure la categoria de cronoescalada de ciclisme de carretera. En aquest cas, s’ha d’acabar de concretar amb la federació, així com amb el departament de mobilitat, pel que fa al recorregut. Batalla remarca que la intenció és que torni a ser per la zona del llac d’Engolasters. “Ens agrada mantenir els recorreguts perquè hi ha molta gent que, any rere any, ho agafa com a objectiu de superació i pot millorar els temps”, assegura el conseller.

Comentaris

Trending