El telefèric al pic de Carroi va camí de la Batllia abans de començar

Saetde, que inicialment no tenia intenció d’invertir en el projecte que promouen els comuns d’Andorra la Vella i la Massana, ha impugnat el plec de bases perquè considera que el deixa fora de fet

Una imatge del pic de Carroi aquest matí.
Una imatge del pic de Carroi aquest matí. Toni Solanelles

Abans que ni tan sols es pugui posar la primera pedra de l’eventual telefèric que el comú d’Andorra la Vella voldria que unís el centre de la parròquia amb el pic de Carroi, el projecte que també te l’aval, almenys en una primera fase, del comú de la Massana, podria acabar en mans de la Batllia. La corporació de la capital haurà d’estudiar quina resposta dóna al recurs administratiu, a la impugnació que ha fet Saetde del plec de bases del concurs. Considera que les condicions que s’exigeixen a les empreses que eventualment vulguin presentar-se en el concurs el deixen, de fet, sense possibilitat de presentar-se.

La societat encampadana que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa i Grau Roig no compleix el capital social mínim que requereix el plec de bases promogut pels dos comuns esmentats. I en funció d’això i d’altres criteris, la societat que lidera Joan Viladomat ha impugnat l’esmentat plec segons que avança ‘Diari d’Andorra’ i ha pogut confirmar l’Altaveu. Viladomat i el seu equip consideren que hi ha altres indicadors financers que no es tenen en compte -com ara els fons propis i les reserves- que són molt més rellevants que el capital social.

Viladomat havia estat interessat en el projecte, fa molt temps, i en tirar-lo endavant de bracet amb Doppelmyr, però aquesta aliança hauria derrapat

Andorra la Vella haurà de donar una resposta a les pretensions de Saetde i sigui quina sigui la decisió, a no ser que satisfaci allò que l’empresa encampadana pretén, el cas acabarà als tribunals. Saetde és plenament conscient que si vol aturar qualsevol concessió, pel motiu que sigui, ha de començar per impugnar el plec de bases. En altres casos no ho va fer -el project del centre d’alt rendiment (CRAMEA) al port d’Envalira- i la Justícia li va tombar posteriorment les seves pretensions. Ara, l’embat jurídic de Viladomat comença des del principi. Per no deixar marge a buits jurídics.

I això que, en principi, Saetde no pretenia concórrer al concurs per a la concessió del telefèric malgrat que hi havia estat interessada. La societat, arran de l’esclat de la crisi sanitària i la crisi econòmica que hi va lligada, hauria mostrat un criteri de prudència inversora i, en principi, va declinar fer grans desemborsaments els pròxims exercicis. Però que Viladomat havia estat interessant en la proposta és tan clar com que hi havia d’acudir essent soci de Doppelmyr, la firma constructora de ginys i una de les primeres avaladores del projecte.

Saetde i Doppelmyr van separar els seus camins fa un temps -per motius que no han transcendit- i amb aquest divorci com a rerefons es pot entendre, també, una part de la decisió de la societat liderada per Viladomat per impugnar el concurs. Hores d’ara no sembla del tot clar que la filial andorrana de la constructora de ginys concorri al concurs. Però sí que té números de fer-ho sempre que pugui lligar, com pretenia, algun soci capitalista. En tot cas, els eventuals dubtes no s’aclariran fins al 12 de juliol, quan expira el termini per presentar ofertes.

Comentaris

Trending