El teixit econòmic del Pas accelera la reactivació de cara al pont de l’Ascensió

El comerç trau més treballadors dels ERTO i aposta per obrir encara més botigues confiant que el dijous festiu i els dies posteriors suposi una afluència important de visitants

Una imatge del Pas de la Casa aquest hivern.
Una imatge del Pas de la Casa aquest hivern.

El Pas de la Casa recupera a poc a poc l’activitat gràcies a l’inici a França del procés de desescalada de les restriccions adoptades per combatre el coronavirus. La localitat fronterera va rebent visitants i, de fet, s’espera que el pròxim cap de setmana, el nombre sigui molt elevat aprofitant que hi ha pont. Per això, hi ha botigues que han apostat per recuperar la plena normalitat i treure la majoria d’empleats de qualsevol tipus d’ERTO.

El proper cap de setmana es preveu un pont llarg a França. El dijous se celebra el Dia de l’Ascensió. I la sensació que hi ha al Pas és que això pot revertir de forma positiva en una afluència important de visitants.

Hi ajuda el fet que, els darrers dies, s’ha pogut constar com, a poc a poc, arriben més turistes gals. La majoria, de les zones pròximes com l’Arieja o Pirineus Orientals, aprofitant que si estan al Principat menys de 24 hores no han de presentar cap PCR negativa a l’hora de tornar. També, però, es detecten turistes que pernocten aprofitant que poden fer-se la prova diagnòstica abans de venir, aprofiten i passen alguna nit al país.

Per això, les perspectives de cara al pròxim cap de setmana són optimistes. Hi ha un festiu que permet agafar pont. I es confia que això es tradueixi en un increment notable de visitants a Andorra en general i al Pas en particular.

De fet així ho esperen moltes de les botigues. Segons ha pogut saber Altaveu, algunes de les cadenes de perfumeries, que fins ara havien mantingut obertes només algunes de les botigues, han optat per reactivar-les totes. De retruc, això suposa treure de l’ERTO -sigui suspensió de contracte sigui reducció de jornada- a la gran majoria dels empleats. Altres comerços de la població així com restaurants i els hotels que romanen oberts també es preparen per a un cap de setmana llarg que, confien, sigui també positiu per a les seves caixes.

Cal recordar que, a diferència d’altres punts del país, maig no era un mes fluix a la localitat fronterera, que es beneficiava, justament, dels dos festius gairebé consecutius: Dia de la Victòria i Dia de l’Ascensió. En canvi, però, els dos darrers anys no s’han pogut aprofitar aquestes dates. El 2020, per culpa del confinament causat per la primera onada del coronavirus. El 2019, per l’esllavissada que va tallar la carretera d’accés. Ara es creuen els dits tot confiant que, ara sí, seran dies favorables pel teixit econòmic de la població.

Comentaris (2)

Trending