Sorpresa i estupefacció per la suposada canalització de rierols a Incles

Veïns i ecologistes no entenen els treballs que s’estan fent al lateral de la carretera que porta al fons de la vall i que, a priori, recullen l’aigua que discorria en aquell indret i que permetia tot un ecosistema de petits amfibis i insectes

Una imatge dels treballs que s'estan fent.
Una imatge dels treballs que s'estan fent.

Uns treballs que s’estan fent a Incles, just en un dels laterals de la carretera que porta cap al fons de la vall canillenca, estan generant sorpresa i estupefacció entre veïns i ecologistes que coneixen la zona. Estenen que amb les obres es pretén canalitzar el rierol, si és que així se li pot dir, que discorre en aquell punts, i que permet la reproducció de petits amfibis, especialment granotes, i el mateniment de tot un ecosistema d’insectes que no deixen de tenir una rellevància en la cadena tròfica.

Al lateral del vial hi discorre l’aigua que baixa de la muntanya, dels boscos que hi ha a més alçada, i per sota la carretera es va filtrant, asseguren els coneixedors del medi, fins anar a arribar al riu. Hores d’ara, i a falta d’una explicació oficial, no s’entén la intervenció en forma de canalització que estaria fent el Govern i es lamenta que en valls que durant molts anys han romàs intactes, verges pràcticament, cada vegada més s’hi vulgui actuar tècnicament.

WhatsApp Image 2022 07 09 at 4.27.44 PM
Una imatge del rierol encara viu i sense canalitzar.

Asseguren els veïns consultats que no hi ha constància que aquells rierols, que permeten la reproducció de granotes i de petits insectes aquàtics com s’ha dit, no causaven cap molèstia ni cap problema rellevant. I que qualsevol anomalia que poguessin arribar a generar era solucionable amb una mínima actuació que, a priori, no explica la canalització que s’hi està aparentment fent.

Una imatge del tub que s'està col·locant.
Una imatge del tub que s'està col·locant.
 

 

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending