Sispony reclama la construcció del vial exterior que ha de resoldre el dèficit de l’actual carretera

A mig termini hi pot haver una vintena de construccions en marxa al poble massanenc amb el corresponent tràfic de camions i maquinària que això suposarà

Una vista de Sispony amb l'església de Sant Joan en primer terme.
Una vista de Sispony amb l'església de Sant Joan en primer terme. ARXIU

Si hores d’ara, amb una desena de construccions en marxa, la majoria d’elles xalets, alguns dels veïns de Sispony s’enfilen per les parets pel constant pas de camions i maquinària que treballa en les obres per una carretera estreta i que en alguns trams resulta altament perillosa, la situació pot ser molt pitjor si en un temps prudencial les construccions ara en marxa es poden, com a mínim, doblar. D’aquí que el que es reclami és que es faci efectiu allò previst en el pla d’urbanisme i es procedeixi a la construcció del vial exterior projectat.

La ‘mini ronda’ de Sispony, la petita variant dibuixada al pla d’urbanisme, ha de contribuir a treure del nucli central del poble el trànsit rodat. Com a mínim, a pacificar-ho molt. D’aquí que més enllà de queixar-se del volum de camions que van actualment amunt i avall en direcció a la carretera dels Cortals, el que també es demana a Sispony és que tant el quart com el comú facin la feina que els correspon, encara que sigui de pressió, per tal que es desenvolupin les unitats d’actuació o els plans parcials corresponents que han de permetre donar forma al vial.

Una imatge d'una màquina excavadora a l'abocador.

Relacionat

Veïns de Sispony treuen foc pels queixals pel trànsit de camions cap a una parcel·la

I aquí és quan, asseguren algunes fonts, hi ha interessos contraposats o petites lluites veïnals. El quart que catapulta o lidera, almenys en bona part, les queixes pel constant pas de vehicles cap a una parcel·la que serveix de contenidor de terres per, alhora, dur a terme una millora de finca -tot amb els respectius permisos- no seria favorable a desencallar el vial exterior previst al pla urbanístic, que molts veïns el veuen com una solució a una part molt important del problema de trànsit i embús de l’actual carretera.

No obstant això, alguns coneixedors de la zona consideren que s’han fet actuacions urbanístiques que poden dificultar la construcció de l’esmentat vial. En tot cas, segons alguns veïns, “la solució a dia d’avui no es criminalitzar qui fa obres o millores de finca. No té cap sentit ja que es fan amb tots el permisos i pagant importants quantitats de diners al comú en concepte d’impostos”. Per aquests persones, la solució, “si es vol aplicar” és que els veïns del poble “exigeixen primer al seu quart i si cal al comú, de totes totes, que es faci la carretera prevista al pla d’urbanisme ja que les parcel·les que es van consolidar, si es construeixen, faran encara més difícil la circulació per la carretera actual”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending