Veïns de Sispony treuen foc pels queixals pel trànsit de camions cap a una parcel·la

El terreny rep terra i pedres procedents de la construcció de xalets que hi ha a la zona i es tracta d’una millora de finca amb els permisos corresponents del comú, però els residents lamenten el perill que suposa l’excessiva circulació de vehicles de gran tonatge

Una imatge d'una màquina excavadora a l'abocador.
Una imatge d'una màquina excavadora a l'abocador. ARXIU

Els veïns de Sispony especialment, però també els d’altres punts de la parròquia de la Massana, estan que trinen amb la inusual activitat que experimenta des de fa unes quantes setmanes una parcel·la que està rebent una enorme quantitat de terres. Els residents a la zona consideren que l’elevat trànsit que porta cap al terreny suposa un perill per a la resta de conductors que pel motiu que sigui, especialment residencials, han de circular per una via secundària molt estreta.

Les fonts veïnals consultades han recordat que es tracta d’un indret que només pot rebre terra i runes. Per tant, normalment material derivat d’excavacions i de la construcció en general. A l’inici tractava només terra de la parròquia. Posteriorment, i durant molt temps de rebre a tot estirar tres o quatre camions al dia, l’activitat es va interrompre gairebé del tot. De cop, des de fa unes quantes setmanes, tot just un parell de mesos, l’activitat s’ha disparat. Altres fonts han assegurat que l’únic que rep el terreny és terra i pedra derivada de la construcció, més avall, de set o vuit xalets. I que no és cap abocador: es tracta d’una millora de finca que disposa dels permisos pertinents del comú de la Massana.

Alguns dels veïns sospiten, però, que l’espai rep ara terres de qualsevol altre punt del país, no només de la Massana -circumstància que no està gens clara, fonts no veïnals consultades afirmen rotundament que s’hi diposita sols runam procedent de les construccions que s’estan fent a la zona-, i que a més a més es fan una quarantena de viatges diaris. Aquesta circumstància comporta un desgast exagerat de la carretera secundària que transita per la zona alhora que hauria causat més d’un ensurt a la resta de conductors.

A banda que tot sovint els conductors que topen amb algun dels camions acaben fent tard a les seves cites per la lentitud amb què necessàriament es mouen els camions, alguns dels quals es veuen obligats a fer maniobres no pas senzilles en una via molt estreta. Altres veïns també han lamentat que en una altra zona propera hi ha abocats tot un seguit de residus que, aparentment, són molt és pol·luents que el runam procedent d’eventuals excavacions.

Comentaris (8)

Trending