“Si cau al cap d’algú, el mata”

Els veïns de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma afectat per esquerdes veuen amb temor el despreniment sofert al bloc del costat i alerten que, aquest cop, hi hauria pogut haver greus conseqüències

La zona on han caigut les plaques de marbre, aquesta tarda.
La zona on han caigut les plaques de marbre, aquesta tarda.

La inquietud i la por han tornat (de fet, no havien marxat mai del tot) entre els veïns de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma afectat per esquerdes. La caiguda de dues plaques de marbre del bloc annex, l’hotel Bellpí, també afectat en el seu dia pels moviments que, suposadament, es generaven a l’obra que s’havia iniciat a l’altre cantó del carrer, ha tornat a incrementar els temors. I alguns dels afectats posen en relleu que, aquesta vegada, hi ha hagut sort. Que es podria haver produït una desgràcia. “Si cau al cap d’algú, el mata”, han advertit.

De fet, si el neguit no arriba encara a tots els veïns, bàsicament és perquè alguns d’ells estan fora. Altres, però, es trobaven a l’edifici la passada matinada al bloc. Alguns, fins i tot, desperts quan s’ha produït el despreniment. “Estava aixecada i he escoltat un soroll molt fort”, ha explicat una de les residents a l’immoble a Altaveu.

A partir d’aquí, tot s’ha desencadenat. La policia s’ha personat al lloc avisada per l’home que anava en patinet i que ha notat de ben a prop el tros de façana que queia a terra. Inicialment, de fet, s’ha pensat que algú li havia llançat una pedra. Han estat els agents del cos d’ordre els que han comprovat el que havia passat i els que han constatat el risc que més trossos poguessin acabar desprenent-se.

Les plaques que han caigut.

Relacionat

Cauen vàries plaques de marbre d’un dels edificis afectats per esquerdes a l’avinguda Santa Coloma

Els bombers ho han confirmat i han acabat actuant, fent caure aquells que presentaven un risc més gran. Tot i això, durant uns minuts d’intervenció que, novament, han aixecat la por dels veïns de l’immoble, que ja fa uns mesos van haver d’estar uns dies fora de casa mentre es feien reparacions a l’edifici. Poc després de tornar, però, en alguns pisos les esquerdes van reaparèixer. I allà continuen.

“Les plaques podien caure en qualsevol moment... i justament ho fan a la una de la matinada”, ha indicat un dels veïns consultats per Altaveu. De fet, ha volgut remarcar que la situació podria haver acabat de molt mala manera. “Si cau al cap d’algú, el mata”, ha afirmat. I és que, cal tenir en compte, les plaques que s’han desprès són decoratives, de marbre. Per tant, d’un material que, efectivament, pot causar greus lesions.

Els residents a l’edifici remarquen la “preocupació” que mantenen des de fa temps. Tampoc ajudi, indiquen, la manca d’informació. “No sabem què diuen o què fan”, indiquen. Confien, però, que arran del succés d’aquesta matinada es torni a actuar. “Suposo que després de vacances tornaran a mirar com està tot”, apunta esperançada una de les veïnes, que recorda que “casa meva està fatal: per les esquerdes es veu el carrer o els altres pisos”.

Des del comú, es preveu que aquest dilluns tècnics es desplacin a la zona. Una actuació que es farà serà reforçar les proteccions existents a l’edifici de l’hotel. I és que, s’admet, les peces que han caigut no les ha aguantat bé la xarxa que, justament, s’havia posat per aquesta tasca. Per això, es mirarà de millorar-la.

Comentaris (5)

Trending