Cauen vàries plaques de marbre d’un dels edificis afectats per esquerdes a l’avinguda Santa Coloma

Els bombers han hagut d’intervenir per retirar més elements de la façana de l’hotel Bellpí, annex a l’immoble que va haver de ser desallotjat ara fa uns mesos, fet que ha tornat a generar inquietud entre els veïns

https://www.youtube.com/watch?v=ebSD3uBejaM&feature=youtu.be

Nou ensurt per als veïns de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma afectat des de fa mesos per esquerdes. En aquest cas, pels despreniments de plaques de marbre decoratives que s’han produït al bloc del costat. La situació ha provocat la intervenció dels bombers, que han hagut de retirar altres elements que amenaçaven de caure. Els residents de l’immoble del costat temen que la causa hagi estat nous moviments i, novament, la por ha tornat a fer-se present.

L’alarma s’ha aixecat quan passaven pocs minuts de la una de la matinada. Una persona que circulava per la zona amb un patinet ha tingut la sensació que algú li havia llançat una pedra. Per això, ha avisat la policia. Un cop la patrulla ha arribat al lloc, ha trobat l’autèntica raó de l’ensurt.

Els enginyers analitzant l'estat de les esquerdes als baixos de l'edifici afectat

Relacionat

Els enginyers comproven ‘in situ’ l’estat de les esquerdes i els veïns esperen una solució

De la façana de l’hotel Bellpí, que es troba al costat de l’edifici afectat per les esquerdes, s’havien desprès dues plaques de marbre de la façana, per causes que encara s’han d’analitzar. Per això, s’ha cridat els bombers.

Efectius del cos de salvament s’han apropat a la zona i han procedit, amb el suport d’un camió escala, a fer una inspecció visual, que ha constatat que hi havia altres elements que també tenien perill de despreniment. Així, s’ha procedit a retirar aquelles plaques que es trobaven en aquesta situació de risc. L’operació ha aixecat expectació entre els residents de la zona. Per a uns en concret, però, també inquietud.

Els veïns del bloc afectat per les esquerdes -cal recordar, en el seu dia desallotjats per fer actuacions a l’edifici- temen que la causa de l’estat de les rajoles de l’immoble annex estigui relacionat amb els moviments que han generat la situació al seu. Tot arran de l’inici d’una obra per a la construcció d’una promoció immobiliària a l’altra vorera de l’avinguda. La inquietud ha tornat a créixer.

Aquest matí, segons ha pogut saber Altaveu, des del comú també s’ha decidit incrementar la seguretat a l’edifici afectat pels despreniments. Fins ara, hi havia una bastida de seguretat. Aquesta s’ampliarà a tot el bloc, per evitar que, en cas de noves caigudes, algun vianant pugui prendre mal.

Comentaris (9)

Trending