Els enginyers comproven ‘in situ’ l’estat de les esquerdes i els veïns esperen una solució

Els professionals han visitat els pisos i també el taller mecànic ubicat al local comercial, mentre els llogaters confien que això serveixi perquè fissures s’arreglin i puguin viure tranquils

Els enginyers analitzant l'estat de les esquerdes als baixos de l'edifici afectat
Els enginyers analitzant l'estat de les esquerdes als baixos de l'edifici afectat

Els enginyers han visitat aquest dijous a la tarda l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma per analitzar in situ l’abast de les esquerdes que s’han tornat a obrir i les que s’han obert en les darreres setmanes. Els veïns continuen atemorits davant una situació que després d’aquesta visita esperen que es pugui resoldre i poder respirar tranquils.

Cap a dos quarts de quatre de la tarda diferents enginyers van acudir a l’edifici afectat per les esquerdes acompanyats pel propietari de l’immoble. Fonts properes al cas han explicat que les inspeccions van començar per les fissures que hi ha a l’entrada. Seguidament, van analitzar les diverses escletxes que hi ha al primer pis. Els llogaters s’ho miraven amb molta atenció, mentre els professionals intercanviaven les seves opinions amb els plànols a la mà. Les mateixes fonts expliquen que en aquest cas, l’esquerda que hi ha en una de les cantonades del menjador i en la qual es pot veure el carrer s’havia obert mig mil·límetre en el darrer mes i mig, mentre que la de l’habitació en què es pot visualitzar el menjador del pis del costat, un mil·límetre. Precisament, al pis del costat també havien sortit algunes escletxes i els llogaters així ho van comunicar al mateix propietari i als enginyers que també hi van accedir.

L’anàlisi va continuar en els pisos de les plantes superiors, amb especial atenció al segon, on les esquerdes que es van arreglar a finals de febrer s’han tornat a obrir i se n’han vist de noves. La inspecció va finalitzar al taller de pneumàtics que hi ha als baixos on també hi ha diverses fissures.

La façana de l'edifici afectat
La façana de l'edifici afectat

Els veïns asseguren que no se’ls hi ha comentat res després d’aquesta visita i estan expectants per veure si, d’una vegada per totes, la solució s’arregla i poden viure tranquils sense haver de patir. L’Ana Tavares reconeix que “fa pocs dies he tornat a sentir un petit moviment”, mentre que l’Hugo admet que “el terratrèmol que es va sentir aquesta setmana em va espantar perquè pensava que li passava quelcom a l’edifici”.

Nova esquerda al menjador del segon pis

Relacionat

“Marxaré perquè no podria suportar que els hi passi quelcom a les meves filles per les esquerdes”

Els llogaters, que pensen que tot plegat ve per les obres de construcció que s’estan fent a l’antic aparcament Giberga, continuen atents als treballs d’aixecament d’un nou edifici que a poc a poc comença aixecar els fonaments.

Les obres a l'antic aparcament Giberga continuen
Les obres a l'antic aparcament Giberga continuen

Comentaris (5)

Trending