“Marxaré perquè no podria suportar que els hi passi quelcom a les meves filles per les esquerdes”

Les fissures s’estan fent més grans i n’han sortit de noves, fet que ha provocat que els veïns del número 28 de l’avinguda Santa Coloma tinguin por i alguns pensin a fer les maletes

Nova esquerda al menjador del segon pis
Nova esquerda al menjador del segon pis

Fa més d’un any que van aparèixer les primeres esquerdes a l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella. Coincidència o no va ser quan van començar les obres de construcció a l’antic aparcament Giberga. El passat 16 de febrer el comú va decidir desallotjar-lo per fer uns treballs de consolidació dels fonaments. Els veïns van tornar el dia 28 i des d’aleshores la incertesa s’ha convertit en por amb l’obertura de noves escletxes, fins al punt que pensin en fer les maletes.

Un dels que més preocupats està és l’Hugo, veí del segon pis. A banda d’obrir-se fissures que en el seu moment li havien tapat, ara se n’han obert d’altres. Una d’aquestes ha aparegut al menjador de casa seva on es poden apreciar també humitats, així com una en un pilar. En el seu habitatge no hi van posar cap fissurímetre. “La situació cada dia va empitjorant més i el tècnic que ve a fer les mesures ens diu que tot està bé quan no és així”, ha exposat. Assegura que ell i la seva família “no estem tranquils i tenim por”. En aquest sentit, es mostra resignat perquè “no crec que el propietari ho arregli perquè la solució passaria per enderrocar l’edifici i tornar-lo a aixecar”.

Manifesta que “és normal que el ciment s’esquerdi, el que no és que la paret continuï obrint-se”. També apunta als treballs de construcció que s’estan fent a l’antic aparcament Giberga. “Han acabat els treballs de desmunt i han aparegut escletxes”. Davant de tot plegat ha pres una decisió: “Em buscaré un altre pis perquè no vull que els hi passi res a les meves filles i a la meva dona, el pes en la meva consciència seria massa gran”.

“La setmana passada mentre dormia escoltava com s’obria la paret i tinc por”

D’altra banda, des de l’habitació del primer pis es pot veure el menjador del costat. L’esquerda que té sobre el capçal del llit cada vegada es va obrint més fins al punt que pot tornar a intuir el que passa al menjador de la seva veïna. L’Ana Tavares mostra la seva preocupació i ha exposat que “la setmana passada mentre dormia escoltava com s’obria la paret i tinc por”. Lamenta que des del 30 de maig que no ha vist el propietari de l’edifici i avui s’ha intentat posar en contacte amb ell per enviar-li unes fotografies de l’estat del pis. “No puc viure així, tenint l’habitació esquerdada i el terra amb un doble nivell”. Insisteix que ella no té la culpa i no marxarà si no els fan fora. “On vaig amb els preus elevats dels pisos de lloguer que hi ha”, ha dit.

Tant l’Hugo com l’Ana lamenten que no rebin el suport de la resta de veïns, tenint en compte la gravetat de la situació. Només cal veure com continua l’entrada de l’edifici sense rajoles. A això, cal afegir-hi que, segons expliquen les esquerdes han tornat a aparèixer al tercer pis.

https://www.youtube.com/embed/5KcVPp2yiC4

Comentaris (7)

Trending