La Serenalla es consolida amb un 30% més de superfície

La quarta edició del mercat que gira al voltant de la sostenibilitat torna amb una cinquantena d’estands, dos concerts nocturns i sis xerrades a l’àgora

Un dels estands de la Serenalla.
Un dels estands de la Serenalla. Eduard Comellas

La Serenalla ha tornat a envair el Prat Gran de la Massana amb una quarta edició d’aquest mercat que fira al voltant de la natura i la sostenibilitat. Aquest any, ha assegurat la cònsol major, Olga Molné, “és el de la consolidació”. Per aquest motiu, s’ha ampliat un 30% la superfície que ocupa, i conté una cinquantena d’estands. Per tal de dinamitzar l’espai, a més, s’han preparat dos concerts nocturns dintre del calendari musical i sis xerrades a l’àgora.

“Hem crescut en superfície, en activitats, en concerts i, fins i tot, en ganes de passar-ho bé”, ha assenyalat Molné. La Serenalla torna al Prat Gran i ho fa amb una aposta més gran que les darreres edicions. S’estrena una nova zona, que fa ampliar el nombre d’estands fins a una cinquantena. Tots els comerços que tenen el seu lloc a aquest mercat són sostenibles, i tenen certa relació amb la natura i el benestar, que són els temes que creen el nucli de la Serenalla.

Entre les activitats que s’ofereixen hi ha dos concerts nocturns, per tal de donar-li una mica més de vida a la Serenalla i ampliar les seves hores actives. Així mateix, hi ha xerrades a una zona que és diferenciadora respecte a altres mercats, com és l’àgora. Totes elles, ha explicat Molné, són relacionades amb el medi ambient i el benestar. És precisament la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, qui ha obert el cicle i ha presentat la primera ponència, que ha moderat Josep Marticella.

Concretament, aquesta xerrada ha versat sobre turisme regeneratiu, que fa una passa més cap a la sostenibilitat, que té un impacte positiu en el territori visitat. En aquest sentit, Calvó ha assenyalat que “va molt vinculat a la promoció del nostre sector primari i dels productes de proximitat”. De fet, ha remarcat que va, en certa manera, en sintonia amb el projecte de Llei que s’ha aprovat aquest dijous sobre la diversificació de la ramaderia i l’agricultura. “Aquí a la Serenalla hi ha diverses paradetes de productors locals que estan venent els seus productes, i cada vegada tenen més bona acceptació per part de la gent que els visita”, ha explicat Calvó.

De fet, aquest any s’espera un augment dels visitants respecte a edicions anteriors. Una de les maniobres que s’ha fet des de la corporació per tal de donar a conèixer la Serenalla ha estat una col·laboració amb Andorra Turisme fer-ne difusió. Així mateix, es comptarà amb la presència d’’streamers’ que retransmetran en directe des de l’espai, així com d’alguns ‘influencers’ que també ho donaran a conèixer.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending