Sense vermut però amb els actes més tradicionals de la festa major a Santa Coloma

La localitat d’Andorra la Vella allarga fins aquest dilluns una celebració que es recupera després de la suspensió, per la pandèmia, dels actes de l’any passat

Ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Solsona.
Ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Solsona. tony lara / comú d'andorra la vella

La cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller d’Aparcaments i Patrimoni Natural, Gerard Menardia, han estat la representació de les autoritats a la missa solemne de Santa Coloma en el marc d’una festa major sense el ja clàssic vermut però amb bona part de la resta d’activitats tradicionals. Tenint en compte la limitació d’aforament de l’església a poc més d’una vintena d’assistents a causa dels protocols sanitaris. Posteriorment, s’ha realitzat una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Solsona a l’aparcament d’Enclar.

Després d’un any en blanc a causa de la pandèmia, la comissió de festes de Santa Coloma, amb la col·laboració del comú d’Andorra la Vella, ha organitzat de nou una festa major marcada pels protocols sanitaris per evitar contagis de Covid-19. Per això, enguany no es duen a terme alguns dels actes que concentraven més públic, com el vermut popular del diumenge a la plaça major després de la missa. O la menjada popular de flams.

Un moment de l'esclat de la traca.

Relacionat

Una sonora traca dóna el tret de sortida a la festa major de Santa Coloma

La festa major va arrencar formalment aquest dissabte al matí amb una gran traca pels carrers de Santa Coloma. El camp de petanca va acollir ja a la tarda un torneig d’aquesta disciplina. El concert dels Soundsets, un grup andorrano-barceloní de versions de les cançons més conegudes amb un estil propi influenciat per la rumba, el reggae, la salsa i els ritmes llatins, va arrencar a les 8 del vespre per posar música i ball a la festa. De la mateixa manera, el divendres i com a preàmbul de la festa major, el grup andorrà Violentos va presentar el nou disc de punk-rock a l’escenari de l’aparcament d’Enclar, epicentre de la celebració.

Aquest mateix escenari acollirà aquesta tarda havaneres amb la Petita Havana a les 17 hores, ball de tarda amb l’orquestra Genion’s a les 19 hores, i el concert del grup andorrà Pas’n fals a les 20.30 hores. Demà, últim dia de Festa major (dilluns 23), hi haurà animació infantil a l’aparcament d’Enclar a les cinc de la tarda. La festa es clourà amb un concert del grup Freyja, un conjunt andorrà que interpreta versions dels clàssics de la història del rock. En tots els actes, com els concerts, hi ha limitació d’aforament, la mascareta és obligatòria i no es permet beure, menjar ni fumar en tot el recinte.

Comentaris

Trending