El ‘semàfor’ del camí de Segudet ja multa els que hi passen quan no toca

El comú tanca el pas en les hores d’entrada i sortida de les escoles per evitar col·lapses a la zona i enregistra amb una càmera els infractors per poder justificar sancions pecuniàries gens menyspreables

El dispositiu assenyalant que el camí de Segudet resta tancat al pas generalitzat.
El dispositiu assenyalant que el camí de Segudet resta tancat al pas generalitzat. altaveu

Que si ningú no n’havia dit res, que si ningú no ha avisat, que això s’alerta… En fi, de justificacions totes les que vulguin i de malestar més encara. Però resulta que el plafó lluminós que actua a mode de semàfor o de barrera al camí de Segudet, just a tocar de l’Auditori nacional, a Ordino, ja fa temps que fa la seva funció i, ara, el comú també ha començat a fer la part que li tocava. Comunicar les sancions corresponents, amb muntants pecuniaris (uns 250 euros) gens menyspreables.

El rètol, s’ha dit, deixa clar que en determinades hores -que són dos trams horaris al dia, al tomb de l’entrada i sortida dels usuaris dels centres escolars- el camí de Segudet només és apte per als veïns d’aquell nucli i per a les persones que de forma excepcional estiguin autoritzades a circular pel vial a qualsevol hora. Per a la resta de ciutadans, de la parròquia o no, el pas hi resta metafòricament barrat. El plafó és clar: obert o tancat. I deixa clar que l’incompliment de la instrucció està subjecte a multa. I que s’enregistra el pas.

La càmera està degudament disposada per captar els infractors.
La càmera està degudament disposada per captar els infractors.

I tot i la informació, ara hauria sorprès i estaria causant cert malestar a aquells que continuaven campant per lliure. Durant un temps, els agents de circulació han advertit de la situació. Es pretén, afirmen les fonts consultades, evitar els col·lapses que en les hores punta es creaven a la zona en ser una àrea d’influència escolar. Al lloc eren habituals els embussos. Tancant el camí es vol posar fi a aquesta situació de conflicte circulatori.

I ara el problema, la indignació, ve d’aquells que comencen a rebre la comunicació de què han estat sancionats arran de la infracció comesa. És a dir, passar pel camí amb el rètol clarament il·luminat amb el tancat. I la comunicació s’acompanya, és clar, amb la imatge captada per les càmeres que deixa ben clar que el vehicle associat a qui es comunica la infracció estava saltant-se el ‘semàfor’ en vermell. Vaja, que feia cas omís a la instrucció ‘tancat’.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending