Sant Julià tanca el semestre amb un balanç positiu de 63.000 euros

Els comptes, amb un deute de 17 milions i una reducció del 8%, s'han aprovat en la sessió de comu d'aquest dilluns

Comentaris

Un moment de la sessió del comú d'aquest dilluns.
Un moment de la sessió del comú d'aquest dilluns. B.N.

El comú de Sant Julià`de Lòria ha tancat l'execució pressupostària del primer semestre amb un balanç positiu de 63.000 euros. El deute és de 17 milons d'euros.  Des del mes de desembre del 2020, el deute total ha baixat en un 8% i ara se situa en el 117%. Durant la sessió s'ha aprovat la modificació del reglament de compensacions del personal del comú.

Pel que fa al grau d’execució que està per sota del 40%, el cònsol major  Majoral ha assegurat que encara queden obres per adjudicar com ara la plaça que anirà a la zona de Rocacorba. “Això ens permetrà equilibrar ingressos i despeses”, ha dit. El conseller de l'oposició de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha assenyalat que el superàvit està lluny del que s'havia iniciat prèviament (700.000 euros) i ha preguntat si es preveu acabar l'exercici amb els comptes equilibrats. Majoral ha explicat que el comú factura més a partir del segon semestre i ha afegit que "poca lectura és pot fer d'aquestes xifres."

Cairat ha qüestionat el cost del lloguer de les veles per a les fires a la zona de Rocacorba de 180.000 euros per un any -15.000 euros per mes--  i ha recordat que hi ha un informe d'intervenció que demana la recerca d'altres propostes. Majoral ha dit que els preus venen marcats per un concurs públic. Ha dit que s'està treballant en una reformulació del mobiliari i de les activitats. Sobre aquest tema el cònsol, ha assegurat que es farà un procés participatiu o concurs d’idees perquè la gent faci seu aquest espai.

Pel que fa a la modificació del reglament de compensacions del personal del comú, es modifica l'article 15. S'amplia a vuit persones l'equip de treball per a la treta de neu. Es pagaran 250 euros nets pel responsable i 220 per a la resta de l'equip. Es regularan l'import de les dietes pel personal del comú que s'hagi de desplaçar a l'exterior. La modificació s'ha aprovat per unanimitat.

ABSTENCIÓ DE L'OPOSICIÓ A LES ACTES DE LA VALL DEL MADRIU

En el punt de l’ordre del dia en què s’havien de ratificar les actes de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu, en què la minoria ha optat per l’abstenció, Cairat ha preguntat si el comú disposa d’informació sobre la postura d’Escaldes-Engordany que és la única de les quatre corporacions que encara no ha aprovat en sessió plenària l’ordinació conjunta. “Estem a l’espera de veure l’informe jurídic que ha encarregat el comú d’Escaldes”, ha manifestat.

El cònsol li ha respost que no disposa de l’informe i ha confiat en què en la propera reunió de la Comissió de Gestió entre els quatre comuns implicats se’ls posi al corrent o bé que abans de la trobada, “se’ns faci arribar l’informe per tenir clar què diu i tenir elements de judici sobre la postura adoptada pel comú d’Escaldes”. En tot cas, Majoral ha deixat clar que “el més important és que la vall disposi d’un ordenament jurídic per fer una gestió com cal”.

En l'apartat de preguntes, la consellera de Desperta Laurèdia, Sofia Cortesao ha demanat per la recuperació dels primers 30 minuts de franc a la zona blava. Majoral ha dit que encara no tenen resposta i que s'està tractant des del departament de Circulació.

 

Comentaris (2)

Trending