Sant Julià recupera el Carnaval prepandèmic amb l’Esbart Laurèdia i 15.000 euros de pressupost

Es tornarà a les xifres del 2019 amb uns 400 participants a la rua i enguany el ball es farà a l'aire lliure a la plaça de la Germandat

Comentaris

La cap de Cultura, Laura Rogé i la cònsol menor, Mireia Codina després de la roda de premsa d'aquest dilluns.
La cap de Cultura, Laura Rogé i la cònsol menor, Mireia Codina després de la roda de premsa d'aquest dilluns. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria celebrarà el Carnaval a partir del proper dia 17. Serà el primer amb plena normalitat després de la pandèmia i comptarà amb la col·laboració de la Colla Laurediana. Hi haurà la rua i la botifarrada popular. Es destinen 2.700 euros en premis de la rua que tindrà lloc el dia 19. Hi participaran unes 400 persones i s'arribarà, segons les previsions, a les xifres de l'any 2019. El pressupost estarà al voltant dels 15.000 euros.

La cap de Cultura, Laura Rogé ha destacat l'augment de les activitats per als més petits amb joieria, brodat o pintura. Els infants estaran dividits en tres grups: de 5 de 7 anys, de 8 a 10 anys i de 11 a 13 anys. Unes de les altres novesats són que el ball es farà a l'aire lliure a la plaça de la Germandat, i que l'Esbart Laurèdia, que celebra el seu 60è aniversari,  presentarà la seva comparsa "que serà una aportació important a la rua", segons Rogé.

Ja estan obertes les inscripcions per participar dels actes amb les tradicionals disfresses lauredianes com els Porrers (menors de 10 anys i adults), els Ninotaires (de 10 a 12 anys), els Dimonis (de 13 a 15 anys) i els Bruixots. Com és habitual, la primera de les activitats serà la cercavila amb les escoles (17 de febrer) amb l'animació de Kromacolors i Gicacolors i Cirquesta. El dissabte 18 tindrà lloc el pregó d'obertura i la penjada del Carnestoltes que es despenjarà i cremarà el dilluns 20.

Comentaris (2)

Trending