Sant Julià aposta pel lloguer de motos i cotxes elèctrics i enllesteix un sistema de bus per Certés

El mes vinent sortirà el concurs i la mobilitat sostenible hauria de ser una realitat abans que acabi l'any

Comentaris

La primera experiència en mobilitat elèctrica de Sant Julià ha estat la del patinet.
La primera experiència en mobilitat elèctrica de Sant Julià ha estat la del patinet. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria promourà el mes vinent un concurs per la mobilitat elèctrica a la parròquia. En aquest marc s'inclou el bus i la corporació està estudiant que sigui el model tradicional amb unes hores concretes de pas o a la demanda com Canillo o Escaldes-Engordany. L'objectiu és arribar també a la zona de Nagol, Certers i Llumeneres, sense augmentar la despesa.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha explicat que es vol reforçar el servei als quarts. També ha assenyalat que la prova pilot del patinet elèctric passa a ser definitiva i s'afegiria la moto i el vehicle elèctric. "En tot cas estariem parlant d'un transport net a la parròquia i amb la voluntat del comú de potenciar-lo".

La modalitat seria de lloguer com amb el patinet. "L'usuari és el que assumeix el cost i l'empresa la que assumeix la inversió. El comú l'únic que fa és que això pugui ser una realitat". L'objectiu és fer una parròquia sostenible, amb menys contaminació i reducció de la petjada de carboni. "Això passa per una mobilitat neta i per treure vehicles del centre i volem que això sigui una realitat. Un cop posat en marxa el concurs, la intenció del comú és que la mobilitat elèctrica sigui una realitat abans que acabi l'any.

Comentaris (2)

Trending