Sant Julià porta canviats una seixantena de senyals víctima de bretolades en tota la parròquia

El comú ha gastat els darrers mesos vint mil euros per refer els desperfectes, que en general ha evitat denunciar perquè té clar que difícilment se n’aconseguirà saber l’autoria

Un dels darrers senyals malmesos.
Un dels darrers senyals malmesos. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Són aleatoris però molt constants. Els actes vandàlics estan traient de polleguera algun que altre departament del comú de Sant Julià. Ja no és el confinament o el temps de més limitacions producte de la pandèmia. D’ençà de llavors, diferents punts de la parròquia han estat objecte de bretolades fins al punt que en uns mesos els operaris comunals han hagut de canviar una seixantena de senyals per tot Laurèdia. Molts en zones forestals, en camins de muntanya, però no només.

Els desperfectes afecten, sobretot, reconeixen les fonts, la senyalítica, encara que també s’han fet malbé des de baranes a berenadors. En total, els darrers mesos, el comú ha hagut d’invertir uns 20.000 euros per refer allò que els vàndals han fet malbé. Per ara, però, en la majoria d’ocasions els responsables comunals han desistit de denunciar els fets. No responent a cap patró concret ni menys encara únic i resulta molt difícil sinó impossible, de ben segur, descobrir els autors.

El que sí que ha denunciat el comú a la policia és la desaparició, fa pocs dies, de vuit jardineres que estaven situades com a element de mobiliari urbà i, alhora, d’embelliment de la zona, al pont del Solà. Les fonts comunals consultades han matisat que les jardineres portaven flors i tot, amb la qual cosa algú n’haurà tret un rendiment per engalanar algun espai particular.

Comentaris (6)

Trending