Sant Julià de Lòria disposarà d'un nou espai social cedit per la Creu Roja

La corporació laurediana i l'entitat han signat aquest dilluns el conveni pel terreny de 2.600 metres quadrats

Comentaris

El terreny cedit al comú.
El terreny cedit al comú. Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria i la Creu Roja han signat aquest dilluns  un conveni mitjançant el qual l’entitat solidària cedeix un terreny de propietat seva situat davant el conjunt residencial de la Borda del Jaile. L’espai, nomenat Soqué de Casa Colltort, té més de 2.600 metres quadrats i el Comú té previst desenvolupar un projecte orientat a la vessant social i de lleure com ara un parc infantil, una zona verda o bé un escpai de repòs.

A canvi, la corporació cedeix uns espais a l’aparcament de la plaça de la Germandat perquè la Creu Roja pugui emmagatzemar material de primera necessitat en cas que es produeixi alguna emergència.  “Una de les demandes que ens fa arribar la gent que viu a la zona del Jaile és que no hi ha un parc infantil proper, però també és evident que la parròquia no disposa de cap parc per a la gent gran”, ha explicat el cònsol major, Josep Majoral que ha vinculat aquest projecte amb el parc que es pensa fer a Camp de Perot per dir que “a alguna zona o una altra ha d’anar aquest parc per a la gent gran”. En aquest sentit, s’establiran les prioritats per definir que ha d’anar a cada indret per donar cabuda a les necessitats de tots.

El terreny cedit per la Creu Roja, que compta amb 2.600 metres quadrats, no comportarà cap cost per al comú, més enllà de les obres que s'hi facin per condicionar l'espai. Segons ha assegurat Majoral, el projecte serà una realitat la propera primavera però el comú encara no ha decidit quin serà l'ús concret del terreny-

De la seva banda, el director de la Creu Roja, Jordi Fernández ha comentat que “juntament amb Protecció Civil sempre intentem tenir un espais i material per donar resposta a qualsevol situació excepcional”. Ara, el primer que ha de fer el comú després de la signatura del conveni és desbrossar el terreny i llavors fer tots els tràmits urbanístics per tal que els equipaments que hagin d’anar finalment a la zona estiguin enllestits durant la propera primavera.

Comentaris

Trending