Sant Julià incrementa el control a gossos davant la proximitat de l’entrada en vigor de les sancions

Els agents de circulació estaran més atents als propietaris amb mascotes, entre altres coses perquè també s’ha constatat un increment d’incivisme amb els animals

L'avís del comú.
L'avís del comú. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’increment d’incivisme -traduït amb un augment d’excrements o rastres de pixum a la via pública- i especialment la proximitat de la posada en marxa de les sancions derivades de la llei de tinença d’animals ha portat el comú de Sant Julià a anunciar que a partir d’ara serà més exigent en el control dels gossos. Per ara, només seran intervencions dissuasives.

Els agents, ha indicat el comú a través de les xarxes socials, comprovaran que l’animal estigui degudament registrat al cens caní, que vagi lligat en els espais públics, que porti morrió en el cas de tractar-se d’un ca d’alguna raça potencialment perillosa o que es recullin els excrements. O que sempre que es pugui els gossos facin les seves necessitats en els espais habilitats.

Fonts comunals han admès que es detecta un increment de brutícia producte de l’incivisme dels propietaris dels animals, però també han recordat que el comú deixarà de subvencionar a partir del 15 de juny les proves d’ADN per formalitzar el registre dels cans i, conseqüentment, es procedirà a aplicar la llei de tinença animal i, per tant, a sancionar si s’enxampa qui embruta.

Comentaris (2)

Trending